Veelgestelde vragen

DNA- en genetica-test, meest voorkomende vragen en antwoorden

Over het verzend- en afhaalproces

 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn rapporten ontvang?

U ontvangt binnen 3 tot 6 weken vanaf het moment dat wij uw monster op ons kantoor hebben ontvangen een e-mail met uw rapportages.

 

Wanneer ontvang ik mijn testkit?

We sturen je kit naar het adres dat je in je aanvraag hebt opgegeven. We doen dit binnen 24-72 uur vanaf de aankoopdatum.

 

Ik heb mijn test al gedaan. Hoe stuur ik je de kit?

Om de set terug te sturen, registreer het hier en selecteer een van deze twee opties:

 • Postkaart versturen. Als u een gefrankeerde, aan uzelf geadresseerde verzendenvelop voor 24Genetics in de doos hebt, kunt u deze in een willekeurige postbus deponeren.
 • Een pickup plannen. Als uw pakket geen gefrankeerde envelop heeft, kunt u ervoor kiezen om een ​​afhaling te plannen, en we sturen u instructies voor het ophalen van het monster.

 

Kan ik mijn kit verzenden vanaf een ander adres dan het adres waar ik het heb ontvangen?

Het antwoord is ja. Geef het ophaaladres op wanneer u registreer je kit hier.

Als u verzendt vanuit Spanje, hoeft u alleen het monster en de kopie van het ondertekende formulier in een willekeurige brievenbus te deponeren. Doe dit in de aan uzelf geadresseerde envelop met het 24Genetics-adres dat u in uw kit vindt.

 

Kan ik een DNA-kit als cadeau kopen en naar een willekeurig adres sturen?

Ja, geef het adres op waar u de kit wilt laten bezorgen. Bewaar het ordernummer dat u in de bevestigingsmail ontvangt. Deze heb je nodig om al je vragen over je bestelling te stellen.

 

Verzendt u de kit naar elk land?

Ja, u kunt overal ter wereld bestellen. Zorg ervoor dat u het volledige verzendadres opgeeft. Als inklaring vereist is, hebben we alleen uw ID-nummer nodig om de benodigde documentatie te genereren.

 

Welke informatie moet ik verstrekken om de test te doen?

U hoeft alleen de noodzakelijke gegevens te verstrekken voor de verzending en, indien nodig, het ophalen van de kit. Dit zijn voor- en achternaam, telefoon en adres.

 

Moet ik naar uw kantoor of naar een specifieke locatie om te testen?

Nee. We bezorgen de kits bij je thuis en je kunt de test moeiteloos thuis doen. je kan zien hier gedetailleerde instructies voor het gebruik van de kit.

 

Moet ik het monster in speciale omstandigheden bewaren voordat ik het terugstuur?

De buis met het monster bevat een stabiliserende vloeistof die het monster 3 maanden kan bewaren. Om te voorkomen dat u deze periode opgebruikt, raden we u aan het monster op te halen wanneer u beslist heeft wanneer u het terugstuurt.

 

Kan ik mijn geld terugvragen als ik de kit per ongeluk heb gekocht?

U kunt de kit retourneren en wij zullen het totale bedrag minus de verzendkosten en de kosten van de geleverde kit terugbetalen. U moet echter een terugbetaling aanvragen voordat u het monster op volgorde zet. We zullen de terugbetaling binnen 21 werkdagen na bevestiging van onze klantenservice via de oorspronkelijke betaalmethode uitvoeren. Indien de sequencing van uw DNA is gestart, is restitutie niet mogelijk. In dit geval worden uiteraard de gecontracteerde rapporten aan u geleverd.

 

Hoe kan ik een retour aanvragen?

Om je retour te verwerken, aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice via e-mail op: info@24genetics.com.

 

 

Over betaalmethoden en kosten

 

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken?

In de Europese Unie kunt u betalen met creditcard, Paypal of bankoverschrijving. In de rest van de wereld kunt u betalen met creditcard en Paypal.

 

Kan ik in termijnen betalen?

Afhankelijk van het geografische gebied bieden wij renteloze uitgestelde betalingen aan via Paypal.

 

In welke valuta wordt betaald?

De betaling wordt gedaan in euro's, behalve in Mexico, waar het in Mexicaanse peso's gebeurt; VS en Canada, waar het in Amerikaanse dollars wordt gemaakt; en in het Verenigd Koninkrijk, waar de betaling in ponden plaatsvindt.

 

Wat zijn de verzendkosten?

De bezorging van de kit op uw adres is altijd gratis. Levertijden zijn tussen de 24 en 72 uur, afhankelijk van het deel van de wereld waar u zich bevindt.

Met betrekking tot de teruggave van het monster aan 24Genetics zijn er twee mogelijke gevallen:

– Als het orderbedrag is gelijk aan of groter dan 249€, is de terugzending van het monster naar 24Genetics ook gratis.

– Als het orderbedrag is minder dan 249€, de kosten zijn afhankelijk van het deel van de wereld van waaruit u het monster naar 24Genetics stuurt:

  • Van de Verenigde Staten en Spanje (behalve de Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla): u kunt het gratis verzenden via de postdienst van uw land.
  • Van de Europese Unie, Verenigd Koninkrijk, Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla: We sturen een koerier om het op te halen voor 29€.
  • Van Mexico: We sturen een koerier om het op te halen voor 19€.
  • Van de rest van de wereld: We sturen een koerier om het op te halen voor 49€.

U kunt de verzending ook doen via de middelen van uw keuze, waarbij de kosten voor uw rekening zijn.

In ieder geval informeren we u dat u altijd uw specifieke verzendopties zult zien, afhankelijk van het gebied waar u zich bevindt, voordat u uitcheckt. En wanneer u uw bestelling op onze website heeft geregistreerd, ontvangt u een e-mail met specifieke instructies om de verzending van uw monster naar 24Genetics te beheren.

 

Over onze genetische tests

 

Doen jullie vaderschapstesten?

Nee. Bij 24Genetics voeren we dit soort tests niet uit.

 

Zijn uw rapporten bedoeld om ziekten te diagnosticeren?

Onze rapporten zijn preventief omdat ze slechts een deel van de genetische informatie in aanmerking nemen (ongeveer 700,000 genetische markers op een totaal van 3.2 miljard). Als u een bepaalde ziekte wilt bevestigen of uitsluiten, dient u contact op te nemen met een klinisch laboratorium.

 

Voert u Exome- en Genome-sequencing uit?

Ja, als u geïnteresseerd bent in deze opties, neem dan contact op met onze klantenservice (info@24genetics.com) zodat zij u kunnen informeren.

 

Kan ik de 2 rapporten kiezen die ik verkies in het Ancestry Pack + 2 rapporten?

Ja, je moet kiezen welke 2 rapporten je wilt ontvangen, naast het Ancestry rapport, wanneer je je bestelling plaatst. De 3 rapporten zijn net zo compleet als wanneer u ze afzonderlijk zou kopen.

 

Wat houdt het Alles-in-één-pakket in?

Het Alles-in-één-pakket is ons meest complete pakket, omdat het onze 7 uitgebreide rapporten bevat. Voorouders, gezondheid, huidverzorging, talent en persoonlijkheid, sport, nutrigenetica en farmacogenetica.

U krijgt ook het ruwe gegevensbestand van uw sequencing en een gratis telefonisch consult van 10 minuten, zodat u alle twijfels kunt wegnemen die mogelijk zijn gerezen bij het lezen van uw rapporten.

 

Kan de genetische test worden uitgevoerd op een minderjarige?

Ja, we kunnen minderjarigen testen. De enige vereiste is om de vereiste documentatie voor deze zaak (identificatiedocument van de minderjarige, gezinsbewijs of gelijkwaardig) per post te ontvangen info@24genetics.com.

 

Kan de test worden uitgevoerd op een baby van 0-3 jaar oud?

Ja, in dit geval willen we dat u dit aangeeft in de opmerkingen van de bestelling om een ​​speciale kit voor te bereiden die het verzamelen van het monster vergemakkelijkt. Daarnaast zouden we de vereiste documentatie (identificatiedocument van het kind, gezinsbewijs of gelijkwaardig) per e-mail moeten ontvangen info@24genetics.com.

 

Kan de genetische test worden uitgevoerd op een oudere persoon?

Ja, in dit geval willen we dat u dit aangeeft in de opmerkingen van de bestelling om een ​​speciale kit voor te bereiden om het verzamelen van het monster te vergemakkelijken.

 

Zijn er contra-indicaties voor zwangere vrouwen?

Nee. De rapporten zullen niet variëren.

 

Ik heb een verkoudheid. Kan ik de test doen of kan dit mijn genetische resultaten beïnvloeden?

Er is geen probleem met het maken van de test. Besmettelijke processen hebben geen invloed op de resultaten, aangezien deze genetische test niet gericht is op virussen of bacteriën.

 

Helpt het afstammingsrapport mij om mijn familieleden te vinden?

Bij 24Genetics bieden we deze informatie niet als zodanig aan. Maar bij al uw rapporten heeft u de mogelijkheid om het onbewerkte gegevensbestand van uw sequencing (Raw Data) te ontvangen, die u kunt uploaden naar andere platforms die deze service wel aanbieden.

 

Ik heb mijn rapport van een ander bedrijf gekocht (Ancestry, MyHeritage, 23andme, DNAFit...) Kan ik de 24Genetics-rapporten krijgen met mijn onbewerkte gegevens?

Ja, je kunt ze kopen hier. Het aantal kenmerken dat u in onze rapporten krijgt, hangt af van de gegevens in uw Raw Data-bestand, aangezien elk bedrijf andere informatie kan bevatten.

 

Over genetica

 

Wat kan ik leren van een genetische test?

U krijgt waardevolle informatie, zoals uw neiging of neiging om aan specifieke pathologieën te lijden, welk dieet het meest waarschijnlijk voor u werkt, of welke vitamines uw genen zeggen dat uw huid nodig heeft. Door meer en beter over uw lichaam te weten, kunt u efficiënter voor uw gezondheid en welzijn zorgen. Natuurlijk zijn er veel andere externe en omgevingsfactoren of gewoontes die invloed hebben op hoe je lichaam functioneert of dat je uiteindelijk wel of niet aan een pathologie lijdt. Onze testen zijn in ieder geval preventief en niet diagnostisch. Als u een diagnostische test wilt, moet u naar een klinisch laboratorium gaan.

 

Wat haal je uit speeksel?

Dit is een van de meest gestelde vragen. We extraheren DNA uit de opgehoopte cellen die afkomstig zijn van de weefsels aan de binnenkant van je mond. Het extraheren van genetische informatie uit het DNA-monster wordt sequencing genoemd.

 

Is het mogelijk om het oneens te zijn met mijn genetische resultaten?

De informatie die uw cellen ons geven, is per definitie uniek en onbetwistbaar. Genetica is echter niet alles als het om uw organisme gaat. Omgevingsfactoren spelen ook een belangrijke rol, afhankelijk van welke eigenschap we analyseren. Je genen kunnen bijvoorbeeld zeggen dat je een hoog risico op acne hebt, maar je hebt nog nooit acne gehad. De aanleg om aan acne te lijden, wordt in dit geval bepaald door andere factoren, zoals het klimaat, de stad waar u woont, uw dieet of uw huidverzorgingsroutines, onder andere. Daarom hangt onze gezondheid af van de som van genetica en het milieu.

 

Over andere onderwerpen

 

Kan ik een willekeurig pakket kopen en een deel van de rapporten voor mezelf maken en een ander voor iemand anders?

Nee, dit is niet mogelijk. Elk pakket van 24 Genetics bevat slechts één monsterverzamelingskit. Daarom is er één kit nodig voor elke persoon die de rapporten wil ontvangen, ongeacht het aantal bestelde rapporten. In elke verpakking kan dus slechts één perfect geïdentificeerd monster zitten.

 

Wat is onbewerkte gegevens?

Ruwe gegevens worden vaak gebruikt om te verwijzen naar het gegevensbestand dat is verkregen na het sequensen van uw DNA-monster. Dat wil zeggen, het is de genetische informatie die we uit uw monster hebben verkregen zonder deze te hebben voorgelegd aan de exclusieve algoritmen die zijn ontwikkeld door 24Genetics, die rapporten produceert die voor iedereen begrijpelijk zijn. Bij 24Genetics bieden wij u deze gegevens aan zodat u desgewenst specifieke rapporten of analyses kunt opvragen bij andere bedrijven, laboratoria of genetici.

 

Kan ik mijn onbewerkte gegevens hebben?

Natuurlijk kan je dat. Vraag het onze klantenservice (info@24genetics.com), en we sturen u uw onbewerkte gegevens zonder extra kosten.

 

Welk proces doorloopt mijn Raw Data als ik u verzoek deze naar mij op te sturen?

We onderwerpen het Raw Data-bestand van elke klant aan een strikt kwaliteits- en filterproces voordat het wordt verzonden. Onthoud dat dit bestand zeer persoonlijke persoonlijke informatie bevat. Daarom is het essentieel om het op een veilige plaats te bewaren. Als u het bestand opent, ziet u dat het is samengesteld uit verschillende kolommen:

  • #Rsid: dit is het getal dat een menselijke variant definieert.
  • Chr: chromosoom betekent en omvat de verschillende chromosomen van je DNA, zowel somatisch als seksueel.
  • Positie: is de specifieke plaats die elke genetische marker inneemt in het DNA (GRCh37).
  • Genotype/Ind: verwijst naar de genotypen van uw DNA (A, C, T, G), evenals inserties en deleties (I, D)

Deze gegevens kunnen voor u ingewikkeld zijn, maar een geneticus zal uit deze informatie wel weten hoe hij dat moet concluderen.

 

Hebben jullie een portal of app waar ik mijn rapportages kan inzien?

Voor de veiligheid van uw gegevens hebben we uw gegevens niet online. We herinneren u er echter aan dat u een code wordt om uw cyberbeveiliging en anonimiteit te garanderen zodra we uw monster hebben ontvangen. Bij 24Genetics waken we over uw privacy en verkopen we uw gegevens niet aan derden, iets wat bij andere bedrijven in de sector gebruikelijk is.

 

Waar zijn uw rapporten op gebaseerd?

Elk van de eigenschappen die in onze rapporten worden gepubliceerd, is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties die zijn gevalideerd en geanalyseerd door een groot multidisciplinair team. We verifiëren elke parameter één voor één om de best mogelijke wetenschappelijke ondersteuning te garanderen.

 

Waar bevinden uw laboratoria zich?

Onze laboratoria bevinden zich in de Europese Unie.

 

Mag ik u verzoeken mijn gegevens uit uw systemen te verwijderen?

Elke klant kan op elk moment de verwijdering van zijn genetische gegevens vragen. Wij zullen uw verzoek binnen maximaal twee weken afhandelen. Als u op enig moment om verwijdering van uw gegevens wilt verzoeken, vergeet dan niet om uw rapporten te bewaren en om uw Raw Data-bestand te vragen, aangezien we ze niet langer beschikbaar hebben en ze niet opnieuw naar u kunnen verzenden.

 

Doen jullie onderzoeken met mijn gegevens?

Het onderzoek, dat intern en in samenwerking met onderzoeksplatforms kan worden uitgevoerd, gebeurt altijd anoniem en met uitdrukkelijke toestemming van de opdrachtgever.

 

Voert u erfelijkheidsadvisering uit?

Ja, voor elk van de aangekochte rapporten bieden we een gratis telefonisch consult van 10 minuten aan met een geneticus van 24Genetics, waarin u eventuele twijfels kunt wegnemen die mogelijk zijn ontstaan ​​wanneer u uw rapporten ontvangt. (Alleen voor Spanje en Latijns-Amerika)

Bovendien wordt er contact opgenomen met alle klanten die ons gezondheidsrapport bestellen na aankoop, vóór het rangschikken en analyseren van hun gegevens, om alle kenmerken van de test uit te leggen en om eventuele twijfels op te lossen die tijdens het proces kunnen ontstaan. We willen dat u goed weet wat u koopt en dat het aan uw verwachtingen voldoet. (Alleen voor Spanje)

 

Nog andere vragen? Contact

  0
  Winkelmand
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon