24G-logo
0 0,00

Voeding en Covid19

2020 was in ieder geval gevuld met veranderingen in onze manier van leven, veroorzaakt door de pandemie. Persoonlijke gezondheid en welzijn zijn naar voren gekomen als de belangrijkste doelstellingen in tijden van COVID, en voeding is een kritische factor geworden bij het bereiken en behouden van de gewenste goede gezondheid.

 

Opsluiting en dieet

De beperkingen die we in deze maanden over de hele wereld hebben ervaren, hebben een impact gehad op de mensheid en vooral op de consumptiegewoonten. De vertraging in het tempo van werk en leven heeft het nadenken over de manier waarop we eten vergemakkelijkt. Een deel van de verandering is bijvoorbeeld al te zien aan de steeds vaker voorkomende consumptie van alternatieven voor dierlijk vlees (1). Ook is er tijdens de pandemie een verhoogde zorg voor evenwichtige en duurzame voeding, die vermoedelijk ook na de pandemie zal voortduren.

Voeding en het immuunsysteem

Helaas veroorzaken verkeerde voedingsinformatie en het constante bombardement van voorstellen voor gezond eten ontelbare twijfels en, in veel gevallen, onjuiste voedingskeuzes om te consumeren, zoals blijkt uit een recent onderzoek. De ondervraagden kozen voedingsmiddelen op basis van puur esthetische criteria (2). Gelukkig is niet alles negatief; een paar weken geleden werd een bemoedigend stuk informatie bekend over de invloed van voeding op het immuunsysteem met betrekking tot COVID. De consumptie van peulvruchten heeft een beschermend effect tegen infectie door het virus. Een hogere inname van met suiker gezoete dranken resulteerde echter in een verhoogd risico op COVID-infectie en sterfte (3). Dus, zoals je kunt zien, is het essentieel voor je welzijn om rekening te houden met de voedingsfactor.

Nutriënten en verbindingen

We hebben onlangs geleerd hoe een breed scala aan voedingsmiddelen beschermende effecten hebben tegen het virus, bijvoorbeeld bosbessen (4). Maar praten over immuniteit en COVID19 doet ons ongetwijfeld ook denken aan vitamines, een van de markten die dit jaar een aanzienlijke bloei hebben doorgemaakt (5). Er is echter geen bewijs dat alle supplementen een echte boost geven aan je immuniteit, dus toenemende verkeerde informatie en ruis kan leiden tot gebrekkige of onnodige suppletie. Ook is er veel gesproken over de beschermende werking van vitamine D tegen het virus, maar daarover bestaat nog geen unanieme wetenschappelijke uitspraak (6).

Wellness en 24Genetics

Veel van dit virus (SARS-COV-2) en zijn pathologie (COVID19) blijft onbekend en roept veel vragen op. De gevolgen van de ziekte op middellange en lange termijn of de duur van de immuniteit zijn enkele van de vragen die niet zijn opgehelderd. In ieder geval weten we, ondanks de enorme twijfels en onzekerheid, bij 24Genetics met zekerheid de cruciale rol die genetica speelt in onze gezondheid en ons welzijn. Daarom onderzoeken we mogelijke genetische factoren in vatbaarheid voor het virus (7).

Met name over voeding heeft 24Genetics een specifiek nutrigenetica-rapport, waarin we kunnen ontdekken welke genetische voordelen helpen om effectievere beslissingen te nemen. Het analyseert bijvoorbeeld de aanleg voor een afslankdieet om effectiever te zijn. Maar we analyseren ook specifieke genen die bepaalde neigingen kunnen vertonen om aan te komen, een vol gevoel te hebben en zelfs een verlangen om te eten. Met nutrigenetica kunt u uw voeding richten op het bereiken van uw doelen, rekening houdend met de kritieke informatie die in uw DNA is opgeslagen. Dus als u wilt afvallen, vindt u de meest effectieve manier om dit te bereiken en voelt u zich beter dan ooit (https://24genetics.com/en/nutrigenetics).

Neem vanaf vandaag de controle over uw gezondheid.

 

Bibliografie:

  1. Polinsky, M. Versnelt het coronavirus de groei van plantaardig vlees 2020. FoodDive. https://www.fooddive.com/news/coronavirus-plant-based-meat-growth/585433/
  2. Hagen, L. (2020). Vrij gezond eten: hoe en wanneer esthetiek de waargenomen gezondheid verbetert. Tijdschrift voor Marketing. https://doi.org/10.1177/0022242920944384
  3. Abdulah, DM en Hassan, AB (2020). Relatie van voedingsfactoren met infectie- en sterftecijfers van COVID-19 over de hele wereld. The Journal of Nutrition, Health & Ageing, 1-8. Vooraf online publicatie. https://doi.org/10.1007/s12603-020-1434-0
  4. Laponogov, I. et al. Netwerkmachine learning brengt fytochemisch rijke "hyperfoods" in kaart om COVID-19 te bestrijden. Hum Genomics 15, 1 (2021).
  5. Masterson, D. Consumenten gebruiken multivitamine als een "zilveren kogel" om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken: enquête. 2020. Voedingsstoffen. https://www.nutraingredients.com/Article/2020/10/27/Consumers-are-using-multivitamin-as-a-silver-bullet-to-address-specific-health-concerns-Survey
  6. Ali N. (2020). De rol van vitamine D bij het voorkomen van COVID-19-infectie, progressie en ernst. Dagboek van infectie en volksgezondheid, 13 (10), 1373-1380. https://doi.org/10.1016/j.jiph.2020.06.021
  7. https://24genetics.com/es/covid19/

Geschreven door Manuel de la Mata

Geneticus

Maculadegeneratie en genetica

Maculadegeneratie is een oogziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft. Hoewel leeftijd een belangrijke risicofactor is, speelt ook genetica een rol bij de ontwikkeling ervan. Sommige vormen van maculaire degeneratie zijn zelfs gerelateerd aan specifieke genetische mutaties, die kunnen worden...

Lees verder

De relatie tussen hartinfarct en genetica

Hartziekte is wereldwijd een van de belangrijkste doodsoorzaken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn hart- en vaatziekten, waaronder hartinfarcten, verantwoordelijk voor 31% van alle sterfgevallen wereldwijd. Dit komt neer op 17.9 miljoen doden per...

Lees verder

Zeldzame ziekten

Zeldzame ziekten worden gekenmerkt door hun lage prevalentie, die wordt gedefinieerd als het aantal mensen in een specifieke groep dat op een bepaald moment aan een bepaalde ziekte lijdt. Hoewel er geen eenduidige definitie is voor de term 'zeldzame ziekte', zijn ze allemaal gebaseerd op de...

Lees verder

Obesitas en genetica

Obesitas wordt gedefinieerd als een abnormale of overmatige ophoping van vet die schadelijk kan zijn voor de gezondheid (1). Daarom hebben enkele van de belangrijkste vragen die eromheen draaien betrekking op de vraag of obesitas genetisch of erfelijk is. Onder de verschillende bestaande methoden om te meten en...

Lees verder

De invloed van genetica op intracraniale aneurysma's

Het is belangrijk om de factoren te begrijpen die de gezondheid van de hersenen in gevaar kunnen brengen. Onderzoek heeft aangetoond dat zowel omgevings- als genetische factoren het risico op een intracraniaal aneurysma kunnen verhogen, een verzwakt gebied in een bloedvat in de hersenen waardoor het verwijdt of...

Lees verder

Primaire biliaire cirrose: een genetische leveraandoening

Primaire biliaire cirrose, ook bekend als primaire biliaire cholangitis, is een ziekte die wordt gekenmerkt door progressieve vernietiging van levercellen, wat kan leiden tot een aantal ernstige complicaties. Het is bekend dat er genetische gevoeligheid kan zijn bij de ontwikkeling van...

Lees verder

Welke rol spelen genetica bij reumatoïde artritis?

Reumatoïde artritis valt in een zeer brede groep pathologieën die auto-immuunziekten worden genoemd. Deze chronische aandoeningen worden gekenmerkt doordat het immuunsysteem zijn eigen weefsels en organen aanvalt, wat overal in het lichaam kan voorkomen. De exacte oorzaak van auto-immuun...

Lees verder

Wilms-tumor en genetica

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat jaarlijks meer dan driehonderdduizend kinderen wereldwijd de diagnose kanker krijgen [2]. Wilms-tumor is een van de meest voorkomende vormen van nierkanker bij kinderen, hoewel de incidentie niet al te hoog is: 1 op de 10,000 kinderen...

Lees verder
    0
    Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leeg
      Bereken Shipping
      Breng Coupon