Orale microbiota-analyse

Ontdek wat uw orale microbiota u kan vertellen over uw mondgezondheid en andere aandoeningen.
Nadere inlichtingen

Voorgeslacht

Gezondheid

Voeding

Pharma

Sport

Huid

persoonlijkheid

All in One

microbiota

PROMOTIE!

 Alles in één + CROSSDNA gratis

Promo huidverzorging

299

299

Microbiota thuistest, Microbiome-test
Test de orale microbiota

Bacteriën zijn een fundamenteel onderdeel van ons organisme. We leven met ze samen en ze bieden ons immunologische en metabolische voordelen, hoewel hun onevenwichtigheid onze gezondheid kan schaden. Kent u de balans van uw microbiota?

Ontdek het nu met de 24Genetics Orale Microbiota Test.

Een orale microbiota-analyse bevat veel informatie over de ziekten waar u mogelijk aan lijdt zonder het te weten. De microbiota van de mond is direct geassocieerd met orale ziekten, zoals cariës of parodontitis. Maar het is ook minder direct gerelateerd aan andere pathologieën, zoals sommige soorten kanker.

We voeren onze microbiota-analyse uit in a gespecialiseerd laboratorium, anders dan het laboratorium dat we gebruiken voor DNA-genotypering. Daarom, als u het Alles-in-één Plus-pakket koopt, wordt uw speekselmonster gesplitst en zullen twee verschillende laboratoria onafhankelijk uw DNA en orale microbiota bestuderen. Om deze reden zal de doorlooptijd om uw rapporten te krijgen langer zijn.

De analyse van bacteriën in de orale microbiota richt zich op balans. Een bepaalde bacterie kan worden gevonden in de orale microbiota van een gezond persoon, maar kan bij een andere persoon een pathologie veroorzaken. En waar is dit van afhankelijk? Soms kan een bacterie op zichzelf pathogeen zijn, maar wat meestal het verschil maakt, is de balans tussen alle bacteriën waaruit de microbiota bestaat. De verschillende bacteriën moeten in harmonie zijn; dit wordt eubiose genoemd. Wanneer dit evenwicht wordt verbroken, treedt dysbiose op, geassocieerd met verschillende pathologieën.

Download ons voorbeeldrapport over de orale microbiota.

Rapporten beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Pools en Spaans.

Microbiota-testresultaten
Huid dna-test

Wat is de microbiota?

De microbiota, ook wel het microbioom genoemd, is de verzameling micro-organismen die ons lichaam bewonen, vooral in het maagdarmkanaal, de huid, luchtwegen en urogenitale kanalen. Deze micro-organismen omvatten bacteriën, virussen, schimmels en andere microben.

Het belang van de microbiota ligt in het feit dat ze vervullen essentiële functies voor de gezondheid, zoals voedselvertering, vitamineproductie en bescherming tegen ziekteverwekkers. Bovendien is aangetoond dat de microbiota de immuunfunctie, het metabolisme en zelfs het gedrag beïnvloedt, wat heeft geleid tot toenemend onderzoek naar de rol ervan bij verschillende ziekten en aandoeningen, van gastro-intestinale stoornissen tot neurologische en psychische aandoeningen.

 

Het belang van de analyse van de orale microbiota

De orale microbiota is de verzameling micro-organismen die de mond bewonen, inclusief het oppervlak van de tanden, tong, tandvlees en mondslijmvlies. Deze bacteriën spelen een essentiële rol in de mondgezondheid, waaronder bescherming tegen ziekteverwekkers en de vertering van voedsel. Een gezonde orale microbiota is in balans, wat betekent dat de verschillende soorten bacteriën in percentages binnen normale niveaus liggen. Met andere woorden, niet zozeer het aantal bacteriën is belangrijk als wel het aandeel van de verschillende soorten bacteriën.

Wanneer dit evenwicht wordt verbroken en dysbiose of onbalans in de orale microbiota optreedt, wordt dit geassocieerd met orale ziekten zoals cariës, parodontitis of halitose. Het identificeren van de soorten microben die aanwezig zijn in de orale microbiota kan helpen bij het diagnosticeren en behandelen van deze ziekten en informatie geven over het risico op ziekten in andere delen van het lichaam.

Het kennen van de samenstelling van onze orale microbiota, die het onderwerp is van onze test, is zeer nuttig. Het kan belangrijke informatie geven over onze mondgezondheid, maar daarnaast is gebleken dat orale microbiota kan ook in verband worden gebracht met de algemene gezondheidstoestand via verschillende mechanismen.

Een van de meest bestudeerde mechanismen is het vermogen van de microbiota om ontstekingen te veroorzaken op lokaal en systemisch niveau. Deze chronisch verhoogde ontsteking is een belangrijke risicofactor bij verschillende pathologieën. Daarom draagt ​​het handhaven van een uitgebalanceerde en gezonde orale microbiota bij aan de algemene goede gezondheid van het lichaam.

 

Hoe wordt de orale microbiota-analyse uitgevoerd?

Om de studie van de microbiota van de mond uit te voeren, hebben we er maar één nodig speekselmonster. Als u naast het microbiota-onderzoek nog een andere test aanschaft, heeft u bovendien geen twee verschillende monsters nodig: met hetzelfde monster voeren we enerzijds de DNA-sequencing uit en anderzijds de microbiota-analyse. Beide processen worden uitgevoerd in twee verschillende laboratoria, elk uitgerust met de meest geavanceerde en specifieke technologie voor elk type onderzoek.

Het verzamelen van het speekselmonster is heel eenvoudig. Eerst deponeer je een speekselmonster in het reageerbuisje in de kit die we naar je thuis sturen. Alle instructies voor het verzamelen van uw speekselmonster voor het onderzoek naar de mondmicrobiota zitten in deze kit, maar als u twijfelt, kunt u altijd contact opnemen met onze experts, die u met alles zullen helpen wat u nodig heeft.

Zodra het speekselmonster is verzameld, moet u het naar ons laboratorium sturen. De genetici van 24Genetics analyseren uw DNA en/of orale microbiota en bereiden een verslag met de resultaten. Daar vind je een veel informatie over de bacteriën in je mond en hun relatie met veel pathologieëns.

 

Kan de orale microbiota worden aangepast?

De mondmicrobiota kan worden aangepast door veranderingen in het dieet en de mondhygiëne en specifieke behandelingen.

Dieet is een van de kritische factoren. Een dieet dat rijk is aan eenvoudige koolhydraten, zoals snoep en frisdrank, kan bijvoorbeeld de groei van bacteriën bevorderen die tandcariës en andere pathologieën, zoals parodontitis, verergeren.

Aan de andere kant is een goede mondhygiëne, waaronder regelmatig tandenpoetsen en tongpoetsen, en flosdraad en mondwater, essentieel voor het behoud van een gezonde orale microbiota.

Lees meer ...

Veelgestelde vragen:

IS MICROBIOME HETZELFDE ALS MICROBIOTA?

Het microbioom is de verzameling micro-organismen, genen en metabolieten van een organisme. Het is een breder en algemener begrip, terwijl de microbiota overeenkomt met de micro-organismen die ons lichaam bewonen, hetzij in een specifiek deel, hetzij in het geheel.

Buiten het wetenschappelijke veld worden beide termen echter door elkaar gebruikt en worden ze vaak als synoniemen beschouwd.

IS ORALE MICROBIOTA HETZELFDE ALS INTESTINALE MICROBIOTA?

De orale microbiota bevindt zich in de mond en de darmmicrobiota bevindt zich in de darm. Maar de locatie, die het zijn naam geeft, is niet het enige verschil tussen de twee, maar ook de soorten en geslachten van bacteriën die ze bevolken. Sommige bacteriën kunnen in beide delen van het lichaam worden aangetroffen, maar andere zijn exclusief voor een van hen.

IS HET HEBBEN VAN BACTERIËN SLECHT?

Het hangt ervan af welke bacterie. We kunnen schadelijke bacteriën hebben, en sommige leiden tot de onvermijdelijke ontwikkeling van een ziekte. Toch zijn er ook bacteriën die commensalen worden genoemd, waarmee het lichaam een ​​symbiotische relatie heeft en die onschadelijk of zelfs heilzaam voor ons zijn. Een disbalans van dezelfde commensale bacteriën, in de orale microbiota of elders in het lichaam (dysbiose), kan echter schadelijk zijn voor de gezondheid.

Het menselijk microbioom bestaat uit 100 miljard micro-organismen, waarvan er veel van ons profiteren, en wij profiteren van hen.

HOE BETROUWBAAR ZIJN MIJN RESULTATEN?

Onze methodologie zorgt ervoor dat het resultaat van uw rapport nauw aansluit bij de realiteit van uw orale microbiota, en het aantal wetenschappelijk gevalideerde onderzoeken dat we in ons algoritme toepassen, stelt ons in staat ervoor te zorgen dat de microbiota-analyse van 24Genetics net zo betrouwbaar is als de wetenschap vandaag de dag biedt.

Bovendien zorgen we voor de kwaliteit van ons microbiota-onderzoek in elk detail van het proces, van het verzamelen van de monsters tot hoe we onze rapporten schrijven om ze gemakkelijk te begrijpen te maken. Alleen door adequate en nauwkeurige informatie te verstrekken, kunnen we ons doel als bedrijf vervullen: u helpen profiteren van de kennis van uw orale microbiota om de beste beslissingen te nemen bij het beheersen van uw gezondheid en welzijn.

IS HET MOGELIJK DAT IK ANDERE RESULTATEN KRIJG IN MIJN MICROBIOTA-ONDERZOEK IN VERGELIJKING MET MIJN GENETISCHE GEZONDHEIDSRAPPORT?

Ja, de reden is simpel: de analyse van je microbiota is gebaseerd op het bestuderen van de bacteriën in je mond. Tegelijkertijd analyseren we in uw genetisch gezondheidsrapport het DNA van uw cellen. Met andere woorden, de twee analyses bestuderen verschillende componenten en zijn complementair. Als u beide rapporten heeft, kunt u een completer beeld krijgen van uw gezondheid en welzijn.

VERANDEREN MIJN RESULTATEN GEDURENDE MIJN LEVEN?

Ze veranderen zelfs op dezelfde dag, afhankelijk van het uur of de tijd van de dag die u kiest om de test uit te voeren. De mond is een deel van het lichaam dat dagelijks veel wordt blootgesteld aan externe agentia, en bijgevolg worden ook bacteriële gemeenschappen beïnvloed door deze variaties.

In tegenstelling tot genetica, die gedurende het hele leven nauwelijks verandert, verandert de orale microbiota voortdurend, dus het idee om microbiota-analyse op verschillende tijdstippen uit te voeren, is logisch, omdat het verschillende resultaten zou opleveren waarmee we de evolutie en stroom van de bacteriegemeenschappen kunnen volgen. die onze mond bewonen.

ALS MIJN RESULTATEN GEDURENDE DE DAG VERANDEREN, HOE KAN IK HEN VERTROUWEN?

Elk oraal microbiota-rapport dat u ontvangt, is volkomen trouw aan uw microbiële realiteit op het moment van de test. Zoals we echter al hebben vermeld, kunnen de resultaten gedurende de dag variëren vanwege de hoge blootstelling van onze mond aan externe factoren. We zouden het kunnen vergelijken met een bloedonderzoek. De betrouwbaarheid ervan wordt niet in twijfel getrokken; het wordt gebruikt om beslissingen te nemen na de resultaten, hoewel het elke keer anders is als we een nieuwe doen.

HOEVEEL ORGANISMEN WORDEN GEANALYSEERD IN MIJN RAPPORT?

De microbiota-analyse die we uitvoeren is exclusief bacteriegemeenschappen. Het is dus gebruikelijk om tientallen verschillende soorten of geslachten in het speeksel van een persoon te vinden.

WELKE ORGANISMEN WORDEN GEANALYSEERD IN MIJN RAPPORT?

De microbiota-analyse van 24Genetics analyseert uitsluitend bacteriën, geen schimmels of virussen.

KAN IK EEN MICROBIOTA-ANALYSE KRIJGEN ALS IK ANTIBIOTICA GEBRUIK?

Antibiotica kunnen de samenstelling van de orale microbiota veranderen, dus de resultaten komen mogelijk niet overeen met uw huidige toestand. Daarom raden we u aan om ten minste een maand te wachten na de laatste dosis antibiotica om uw monster te nemen voor microbiota-analyse.

ZIJN ER IMPLICATIES VOOR ZWANGERE VROUWEN?

De hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen veranderingen in de orale microbiota veroorzaken. Daarom is er geen contra-indicatie voor het uitvoeren van het microbiota-onderzoek, hoewel de resultaten kunnen verschillen van die verkregen als u niet zwanger was.

HOE WORDT DE MICROBIOTA-ANALYSE UITGEVOERD?

U hoeft alleen een speekselmonster in de koker te deponeren die wij naar uw huis sturen en terug te sturen naar ons kantoor. Het proces is hetzelfde als bij elke 24Genetics-test. Als u een van onze genetische tests koopt in combinatie met uw microbiota-onderzoek, wordt de analyse uitgevoerd met hetzelfde speekselmonster; u hoeft geen twee monsters op te sturen.

HOE LANG DUURT HET OM MIJN MONDELINGE MICROBIOTA-RAPPORT TE ONTVANGEN?

Als u alleen uw microbiota genetische analyse uitvoert, ontvangt u het rapport in ongeveer 6 tot 8 weken. Stel dat u tegelijkertijd uw microbiota-onderzoek en een genetische test aanvraagt. In dat geval kan deze periode 10 tot 12 weken bedragen aangezien de volgorde van beide analyses verschillend is en achtereenvolgens in verschillende laboratoria worden uitgevoerd.

WAAROM HEB IK GEEN TWEE TUBE'S ONTVANGEN ALS IK ZOWEL DE GENETISCHE GEZONDHEIDSTEST ALS DE MONDELINGE MICROBIOTA-TEST HEB GEKOCHT?

Het microbiota-onderzoek en de genetische gezondheidstest kunnen worden uitgevoerd met een enkel speekselmonster. Daarom hoeft u slechts één kit op te sturen voor de monsterafname.

KAN IK DEZE MONDELINGE MICROBIOTA-ANALYSE IN MIJN LAND KRIJGEN?

Natuurlijk kan je dat. We kunnen een speekselmonsterafnamepakket naar uw huis of werkplek sturen, waar u ook woont. Omdat we wereldwijd meerdere magazijnen hebben, verzenden we uw bestelling vanaf het dichtstbijzijnde punt bij u thuis, zodat u deze snel ontvangt en uw microbiota-onderzoek zo snel mogelijk kunt starten.

MOET IK VOLGENS DE RESULTATEN VAN MIJN MONDELINGE MICROBIOTA-ANALYSE ZELF BELANGRIJKE VERANDERING AANBRENGEN IN MIJN GEWOONTEN?

Onze microbiota-studie zal u informatie geven over uw neiging tot specifieke pathologieën. U mag echter geen significante wijzigingen aanbrengen in uw behandelingen of gezondheids- en welzijnsgewoonten zonder uw arts te valideren, die toegang heeft tot meer gezondheidsgeschiedenisgegevens.

ZIJN ALLE MONDELINGE MICROBIOTA-TESTS VAN DEZELFDE KWALITEIT?

Er zijn maar weinig biotechnologiebedrijven met de capaciteit om dit soort analyses uit te voeren. Onze test is gebaseerd op een state-of-the-art analyse, waarbij we meer dan 100,000 sequenties in je speeksel analyseren. Andere bedrijven geven je alleen informatie over de bacteriën in je mond. Toch hebben we bij 24Genetics ook een complex algoritme ontwikkeld om u contrasterende details te geven over pathologieën die verband houden met uw orale microbiota, zodat u beslissingen kunt nemen die uw gezondheid en welzijn verbeteren.

WAAROP IS DEZE ORALE MICROBIOTA-ANALYSE GEBASEERD?

Wanneer er een hoge mate van consensus is, worden de meest relevante wetenschappelijke studies openbaar gemaakt via internationale instellingen en organisaties. Om uw microbiota te bestuderen, gebruiken we een complex algoritme dat is ontwikkeld door ons interdisciplinaire team en waarin honderden van deze onderzoeken zijn opgenomen die door de wetenschappelijke gemeenschap over de hele wereld worden erkend en aanvaard. Hierdoor zijn onze rapportages van een uitzonderlijk kwaliteitsniveau.

WAT ONTVANG IK PRECIES WANNEER IK DIT MICROBIOTA-ONDERZOEK DOET?

We sturen je een volledig en gepersonaliseerd rapport over de microbiota van je mond naar het e-mailadres waarmee je je kit hebt geregistreerd. Bovendien kunt u op elk moment uw bestand met onbewerkte gegevens* (een elektronisch bestand met uw genetische kaart) opvragen en we sturen het u per e-mail toe.

* Het onbewerkte gegevensbestand wordt verzonden in FASTQ-indeling.

HOE KAN IK MIJN MICROBIOTA-ONDERZOEK UP-TO-DATE HOUDEN?

Ons multidisciplinaire team werkt eraan om de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen in de orale microbiota op te nemen, zodat we aan ons rapport nieuwe pathologieën kunnen toevoegen waarvoor onderlinge relaties met bacteriën zijn gevonden. We zullen u onmiddellijk informeren wanneer dit gebeurt, zodat u nog een microbiota-analyse kunt uitvoeren en uw resultaten up-to-date kunt houden.

KAN IEDEREEN EEN MICROBIOTA-ANALYSE KRIJGEN?

Iedereen van 2 tot 70 jaar kan onze microbiota-test doen. Buiten deze leeftijdscategorie is de test niet gecontra-indiceerd, maar nauwkeurige resultaten kunnen niet worden gegarandeerd, daarom raden we het bij 24Genetics af.

IS EEN MICROBIOTA-ANALYSE HETZELFDE ALS EEN VOEDSELINTOLERANTIETEST?

Nee. Een microbiota-analyse is iets heel anders dan een voedselintolerantietest en een voedselallergietest. Microbiota-onderzoeken zijn oneindig veel complexer en duurder dan de hierboven genoemde tests en de informatie die ze opleveren, kan op geen enkele andere manier worden verkregen.

VERVANGT MIJN MICROBIOTA-ANALYSE MIJN TANDRAAD?

De microbiota-studie biedt een analyse van orale bacteriën voor preventieve doeleinden voor specifieke pathologieën, waaronder parodontitis. Deze test vervangt echter geen consult bij een tandarts of andere gezondheidswerkers, noch diagnostische tests.

KAN IK MET DEZE MICROBIOTA-ONDERZOEK EEN VOEDINGSVERANDERING WORDEN GEDIAGNOSEERD?

De microbiota-studie van 24Genetics is niet geldig voor klinisch of diagnostisch gebruik. Als uw zorgverleners echter een relevante pathologie in onze rapporten waarnemen, kunnen zij een tweede test met klinische validiteit voorschrijven om dergelijke pathologie te bevestigen.

IS DEZE MICROBIOTA-TEST GELDIG VOOR KLINISCH OF DIAGNOSTISCH GEBRUIK?

Nee, deze microbiota-analyse is niet geldig voor klinisch of diagnostisch gebruik. Stel dat uw tandarts of arts een van de bacteriën in ons rapport als relevant voor uw gezondheid beschouwt. In dat geval kan hij/zij een klinisch valide test voorschrijven om de betreffende bacterie te bevestigen. 24Genetische tests zijn preventief en hun belangrijkste nut is het aan het licht brengen van aanleg voor gezondheid of welzijn die gewoonlijk over het hoofd wordt gezien.

ALS IN MIJN RAPPORT ZEGT DAT IK EEN HOGE NEGELING HEB OM AAN EEN BEPAALDE PATHOLOGIE TE LIJDEN, BETEKENT DAT DAT IK ER LIJD ?

Mensen zijn ons microbioom, onze genetica en onze ervaringen. Afgezien van uw bacteriën, beïnvloeden vele andere omgevings- en fysiologische factoren de ontwikkeling of niet van een ziekte, dus u kunt een hoog niveau van een bepaalde bacterie hebben die de neiging tot een specifieke pathologie markeert en deze nooit ontwikkelen vanwege milieuproblemen, gezondheidsgewoonten, levensstijl …

Evenzo kan de analyse van uw microbiota aangeven dat er geen aanleg is om een ​​bepaalde ziekte te ontwikkelen en er toch op een bepaald moment in uw leven aan te lijden. Bovendien kunnen bacteriën, afhankelijk van de pathologie, meer of minder invloed hebben op het ontstaan ​​of de ontwikkeling van een ziekte. Kennis van ons microbioom door middel van een microbiota-onderzoek stelt zorgprofessionals in staat hun werk met veel meer informatie uit te voeren. Daarnaast maakt het het mogelijk om preventieplannen te ontwerpen die het verschil kunnen maken.

  0
  Winkelmand
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon