Hoe doe je thuis een DNA-test?

Door een DNA-test te doen, krijgt u waardevolle informatie over uw genetica, wat betekent dat u een deur moet openen naar: ken jezelf beter om beslissingen te nemen die u helpen uw manier van leven veilig en effectief te optimaliseren. Deze genetische tests zoeken naar veranderingen in het DNA (deoxyribonucleïnezuur) door te focussen op genen. Genen zijn fragmenten van DNA die [1] alle informatie bevatten over de ontwikkeling en het functioneren van ons organisme, maar ook verantwoordelijk zijn voor erfelijke overdracht [2].

Via een DNA-test kom je achter belangrijke aspecten zoals hoe bepaalde medicijnen je beïnvloeden, je aanleg voor ziekten, de herkomst van je voorouders of welke voeding voor jou het meest geschikt is. Je kunt ervoor kiezen om een ​​test te kopen die zich richt op één aspect, zoals sport of huid, of meer uitgebreide DNA-kits waaronder meerdere rapporten.

DNA-testen is een eenvoudig proces. Bij 24Genetics gebeurt dat door thuis een speekselmonster te nemen voor analyse. 

 

 

Speeksel, essentieel voor DNA-analyse

De toepassingen van speekselmonsters variëren van oncologische studies tot genetische studies [3], waarbij de laatste DNA-testen zijn die steeds vaker in de markt worden uitgevoerd.

Het gebruik van speeksel als monster voor genetische studies is te wijten aan de gemak van verzamelen. Het grote voordeel is dat speeksel, in tegenstelling tot bloedmonsters, geen ervaren personeel nodig heeft om het te verkrijgen, dus het biedt het voordeel dat de gebruiker niet naar een centrum hoeft te reizen om het te verzamelen. Een DNA-test doen met speeksel is een pijnloos, snel en eenvoudig proces dat bij mensen van elke leeftijd kan worden uitgevoerd.

Bij 24 Genetics geven we je de mogelijkheid om: thuis een speeksel-DNA-test doen. Het proces is eenvoudig: u bestelt de test die u wilt in onze online shop en zodra u het thuis ontvangt, hoeft u slechts een klein stukje speeksel in het buisje te doen en het terug te sturen naar onze kantoren voor analyse. 

 

 

Hoe doe je thuis een DNA-test van 24Genetics?

De eerste stap om thuis een DNA-test van 24Genetics te doen, is: bestel het online. U kiest waarop u wilt dat wij uw genetica testen (van afkomst tot persoonlijkheid, gezondheid, farmacogenetica, voeding, enz.) of dat u onze zeven rapporten van één monster wilt ontvangen.

DNA-testen thuis 24Genetics

Wanneer u de kit thuis ontvangt, is het in ieder geval tijd om de DNA-test te doen. We raden de volgende stappen aan:

 1. Open de kit. In de kit vindt u eerst een handleiding (nummer 1 in de kit), samen met het formulier. Vul het formulier in met uw gegevens.
 2. Vervolgens moet u de handschoenen (nummer 2 in de kit). Het is belangrijk dat u de oppervlakken niet aanraakt zodra u ze aanbrengt, om ervoor te zorgen dat het monster niet besmet is.
 3. Vervolgens verwijder de materialen die nodig zijn om het monster te verzamelen (de buis en de opvangtrechter). Controleer of de vloeistof in de tube op de 2 ml lijn staat.
 4. Schroef de verzamel trechter op de buis.
 5. Vul de speekselbuis tot de lijn van 4 ml (bubbels niet meegerekend). We raden u aan om het uur voor het verzamelen van het speekselmonster niet te eten, drinken, roken, tandenpoetsen of kauwgom te kauwen.
 6. Schroef de opvangtrechter los en sluit de buis met zijn pet.
 7. Plak de barcodestickers verwijzend naar uw monster op de formulieren, zodat we weten van wie het monster is.
 8. Tot slot vindt u een plastic envelop om alle materialen (nummer 4 van de kit) naar 24Genetics te sturen. Steek het 24Genetics-formulier en het buisje met het monster in deze envelop en stuur het naar ons zodat we de details van uw monster kunnen verkrijgen.
 9. Registreer je kit op de 24Genetics-website en wacht. Binnen enkele weken ontvangt u de rapportages in uw e-mail.

 

 

Welke informatie kan ik uit een zelfgemaakt DNA-monster halen?

Enkele weken na het afnemen van de DNA-test worden de resultaten weergegeven in een rapport, dat u ontvangt op het e-mailadres dat u heeft opgegeven bij het registreren van uw DNA-monster. We raden u aan om, ongeacht het resultaat, raadpleeg uw arts voor alle beslissingen met betrekking tot levensstijl, medicatie, dieet of iets dergelijks.

 

Voorgeslacht

Het afkomstrapport geeft aan waar uw genetische voorouders honderden jaren terug zijn gegaan. Door middel van de DNA-test verkrijgen we informatie over de geografische regio's waarin uw voorouders tussen de 25 en 30 generaties hebben geleefd. Om dit te doen, wordt het DNA van uw monster vergeleken met een uitgebreide database met markers van meerdere locaties, met details over continenten, landen en zelfs regio's van herkomst uit meer dan 1,500 geografische gebieden.  

 

 

Gezondheid

De gezondheidsrapporten die worden verkregen uit DNA-profilering, voor preventieve doeleinden, leveren waardevolle gegevens op die u vertellen op welke aspecten van uw gezondheid u meer moet letten. Deze informatie komt in de vorm van aanleg voor complexe ziekten en mutaties. Het verkrijgen van een bepaalde aanleg voor een ziekte na het doen van een DNA-test zorgt er in ieder geval niet voor dat je er last van krijgt, aangezien ook andere aspecten zoals levensstijl, voeding en meerdere andere factoren, zogenaamde omgevingsfactoren, een zeer belangrijke rol spelen. in onze gezondheid. 

 

 

nutrigenetics

Het nutrigenetisch rapport geeft informatie over de persoonlijke aanleg voor de effectiviteit van een dieet of een ander (mediterraan, vetarm of koolhydraatarm, enz.). Op deze manier zijn relevante aspecten bekend als het gaat om het configureren van ons persoonlijke voedingsplan, rekening houdend met wat onze genen ons vertellen, evenals onze levensstijl en persoonlijke smaak. Er zijn relevante aspecten bekend over het metabolisme, de aanleg voor hoge of lage vitamines en mineralen, of andere indicatoren zoals cholesterol en triglyceriden… 

 

 

farmacogenetica

Het belangrijkste doel van het farmacogenetische rapport is om te weten: welke medicijnen zijn het meest effectief? in elk individu, aangezien de genetische factor een grote invloed kan hebben op dit aspect. Bovendien kan een farmacogenetische test worden gebruikt om de aanleg te bepalen om nadelige effecten van een bepaald medicijn te ondervinden. Door de aanleg te kennen, kunnen artsen en apothekers na het doen van een DNA-test de medicijnen kiezen die naar verwachting het meest effectief zijn voor de patiënt, waardoor mogelijke bijwerkingen en ineffectieve behandelingen worden geminimaliseerd en het aantal pogingen dat nodig is om het ideale medicijn voor elke patiënt te vinden, wordt verminderd. geduldig.

 

 

Sport

Menselijke prestaties zijn te wijten aan meerdere factoren, waaronder erfelijke genetica. Verschillende studies hebben de invloed van genen op sport geanalyseerd [4]. Dit rapport geeft informatie over: sportprofielen (kracht, uithoudingsvermogen, kracht, enz.), spierprofielen (spierprestaties, regeneratief vermogen, spiervermoeidheid, enz.), metabolische profielen (voordelen van lichaamsbeweging in verschillende aspecten), letselrisico en cardiovasculair profiel. 

 

 

Huidverzorging

Het huidverzorgingsrapport geeft informatie over aspecten met betrekking tot: Huid gezondheid, mogelijke huidziekten zoals acne, spataderen en andere aspecten zoals gevoeligheid voor de zon of fotoveroudering. 

 

 

persoonlijkheid

Het resultatenrapport toont de natuurlijke aanleg die wordt gekenmerkt door onze genetica voor verschillende aspecten van talent en persoonlijkheid, zoals creativiteit, vaardigheden zoals spelling of begrijpend lezen, impulsiviteit of nachtleven. 

 

 

Bibliografie

1. Pruebas genetica: MedlinePlus. [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://medlineplus.gov/spanish/genetictesting.html 

2. Avellà, MM Estudios geneticos. [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://enfermeriaencardiologia.com/wp-content/uploads/electro_11.pdf 

3. Barriga AG, Hernández SEA Utilidad de las muestras de saliva en el diagnóstico por el laboratorio. (blz. 13 – 18); 2016 [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://www.medigraphic.com/pdfs/patol/pt-2016/pt161b.pdf 

4. Lanao, JE, & Curiel, DA Genes relacionados con el rendimiento fisico; 2002. [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://www.semanticscholar.org/paper/Genes-relacionados-con-el-rendimiento-f%C3%ADsico-Lanao-Curiel/9500431f8015f8abc41b1732f4247ee86ab00613 

Geschreven door Noelia Rojo Lobo

Geneticus

Genetica en sportblessures

Genetica en sportblessures

Sportblessures Blessures zijn een van de grootste zorgen van atleten, omdat ze, ongeacht de sport die ze beoefenen, eraan worden blootgesteld. Vaak herhalen de media dat bepaalde sportfiguren voortdurend terugvallen van dezelfde blessure, maar waarom gebeurt dit? De...

Lees verder
Data Privacy. Bescherming van uw genetische erfenis.

Data Privacy. Bescherming van uw genetische erfenis.

In het digitale tijdperk gaat de technologie met grote sprongen vooruit en dit heeft ervoor gezorgd dat het begrip van onze genetica ongekende niveaus heeft bereikt. In deze fascinerende reis van zelfontdekking zijn wij bij 24Genetics er trots op voorop te lopen en u inzicht te bieden...

Lees verder
Historische afkomst: een emotionele reis naar het verleden

Historische afkomst: een emotionele reis naar het verleden

Ontdek je diepste wortels met het historische vooroudersrapport van 24Genetics. Stel je voor dat je terug in de tijd kunt reizen, niet alleen om meer te weten te komen over de geschiedenis van de wereld, maar ook om te ontdekken hoe je eigen voorouders hebben bijgedragen aan het vormgeven ervan. Dat is precies wat wij bieden...

Lees verder
Genetica en borstkanker

Genetica en borstkanker

Borstkanker ontstaat wanneer cellen in de borsten zich ongecontroleerd beginnen te vermenigvuldigen, wat resulteert in de vorming van tumoren. Als ze niet worden behandeld, kunnen de kankercellen zich door het lichaam verspreiden en dodelijk worden. Dit type kanker is een mondiaal gezondheidsprobleem en treft...

Lees verder
Longkanker en genetica

Longkanker en genetica

Wat is longkanker? Longkanker bestaat uit de ongecontroleerde vermenigvuldiging van kwaadaardige cellen van het longepitheel. Het begint meestal in deze organen en kan zich verspreiden naar verschillende delen van het ademhalingssysteem, en zelfs de lymfeklieren of andere organen bereiken, zoals...

Lees verder
Wat is een genetische test?

Wat is een genetische test?

In het huidige tijdperk van wetenschap en technologie heeft genetica een revolutie teweeggebracht in ons begrip van erfelijkheid en het functioneren van het menselijk lichaam. Genetische tests, ook wel DNA-testen genoemd, zijn een van de meest opvallende innovaties op dit gebied. Deze tests hebben gewonnen...

Lees verder
Wat is het exposoom en wat is de impact ervan op de gezondheid?

Wat is het exposoom en wat is de impact ervan op de gezondheid?

Gezondheid is een complex begrip waarbij duidelijk is dat meerdere factoren van verschillende aard van invloed zijn. Sommige zijn relatief eenvoudig aan te passen; in andere gevallen is ons vermogen om invloed uit te oefenen minimaal of nul; en andere zijn praktisch statisch. Zoals we je hebben verteld op...

Lees verder
Direct-naar-consument genetisch testen

Direct-naar-consument genetisch testen

Van de kleur van onze ogen tot onze aanleg voor bepaalde ziekten, onze genen hebben een grote invloed op ons leven. Dankzij technologische vooruitgang en toonaangevende bedrijven zoals 24Genetics is gepersonaliseerde genetica nu toegankelijker dan ooit. Wat is...

Lees verder
  0
  Winkelmand
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon