24G-logo
0 0,00

Hoe doe je thuis een DNA-test?

Door een DNA-test te doen, krijgt u waardevolle informatie over uw genetica, wat betekent dat u een deur moet openen naar: ken jezelf beter om beslissingen te nemen die u helpen uw manier van leven veilig en effectief te optimaliseren. Deze genetische tests zoeken naar veranderingen in het DNA (deoxyribonucleïnezuur) door te focussen op genen. Genen zijn fragmenten van DNA die [1] alle informatie bevatten over de ontwikkeling en het functioneren van ons organisme, maar ook verantwoordelijk zijn voor erfelijke overdracht [2].

Via een DNA-test kom je achter belangrijke aspecten zoals hoe bepaalde medicijnen je beïnvloeden, je aanleg voor ziekten, de herkomst van je voorouders of welke voeding voor jou het meest geschikt is. Je kunt ervoor kiezen om een ​​test te kopen die zich richt op één aspect, zoals sport of huid, of meer uitgebreide DNA-kits waaronder meerdere rapporten.

DNA-testen is een eenvoudig proces. Bij 24Genetics gebeurt dat door thuis een speekselmonster te nemen voor analyse. 

 

 

Speeksel, essentieel voor DNA-analyse

De toepassingen van speekselmonsters variëren van oncologische studies tot genetische studies [3], waarbij de laatste DNA-testen zijn die steeds vaker in de markt worden uitgevoerd.

Het gebruik van speeksel als monster voor genetische studies is te wijten aan de gemak van verzamelen. Het grote voordeel is dat speeksel, in tegenstelling tot bloedmonsters, geen ervaren personeel nodig heeft om het te verkrijgen, dus het biedt het voordeel dat de gebruiker niet naar een centrum hoeft te reizen om het te verzamelen. Een DNA-test doen met speeksel is een pijnloos, snel en eenvoudig proces dat bij mensen van elke leeftijd kan worden uitgevoerd.

Bij 24 Genetics geven we je de mogelijkheid om: thuis een speeksel-DNA-test doen. Het proces is eenvoudig: u bestelt de test die u wilt in onze online shop en zodra u het thuis ontvangt, hoeft u slechts een klein stukje speeksel in het buisje te doen en het terug te sturen naar onze kantoren voor analyse. 

 

 

Hoe doe je thuis een DNA-test van 24Genetics?

De eerste stap om thuis een DNA-test van 24Genetics te doen, is: bestel het online. U kiest waarop u wilt dat wij uw genetica testen (van afkomst tot persoonlijkheid, gezondheid, farmacogenetica, voeding, enz.) of dat u onze zeven rapporten van één monster wilt ontvangen.

DNA-testen thuis 24Genetics

Wanneer u de kit thuis ontvangt, is het in ieder geval tijd om de DNA-test te doen. We raden de volgende stappen aan:

 1. Open de kit. In de kit vindt u eerst een handleiding (nummer 1 in de kit), samen met het formulier. Vul het formulier in met uw gegevens.
 2. Vervolgens moet u de handschoenen (nummer 2 in de kit). Het is belangrijk dat u de oppervlakken niet aanraakt zodra u ze aanbrengt, om ervoor te zorgen dat het monster niet besmet is.
 3. Vervolgens verwijder de materialen die nodig zijn om het monster te verzamelen (de buis en de opvangtrechter). Controleer of de vloeistof in de tube op de 2 ml lijn staat.
 4. Schroef de verzamel trechter op de buis.
 5. Vul de speekselbuis tot de lijn van 4 ml (bubbels niet meegerekend). We raden u aan om het uur voor het verzamelen van het speekselmonster niet te eten, drinken, roken, tandenpoetsen of kauwgom te kauwen.
 6. Schroef de opvangtrechter los en sluit de buis met zijn pet.
 7. Plak de barcodestickers verwijzend naar uw monster op de formulieren, zodat we weten van wie het monster is.
 8. Tot slot vindt u een plastic envelop om alle materialen (nummer 4 van de kit) naar 24Genetics te sturen. Steek het 24Genetics-formulier en het buisje met het monster in deze envelop en stuur het naar ons zodat we de details van uw monster kunnen verkrijgen.
 9. Registreer je kit op de 24Genetics-website en wacht. Binnen enkele weken ontvangt u de rapportages in uw e-mail.

 

 

Welke informatie kan ik uit een zelfgemaakt DNA-monster halen?

Enkele weken na het afnemen van de DNA-test worden de resultaten weergegeven in een rapport, dat u ontvangt op het e-mailadres dat u heeft opgegeven bij het registreren van uw DNA-monster. We raden u aan om, ongeacht het resultaat, raadpleeg uw arts voor alle beslissingen met betrekking tot levensstijl, medicatie, dieet of iets dergelijks.

 

Voorgeslacht

Het afkomstrapport geeft aan waar uw genetische voorouders honderden jaren terug zijn gegaan. Door middel van de DNA-test verkrijgen we informatie over de geografische regio's waarin uw voorouders tussen de 25 en 30 generaties hebben geleefd. Om dit te doen, wordt het DNA van uw monster vergeleken met een uitgebreide database met markers van meerdere locaties, met details over continenten, landen en zelfs regio's van herkomst uit meer dan 1,500 geografische gebieden.  

 

 

Gezondheid

De gezondheidsrapporten die worden verkregen uit DNA-profilering, voor preventieve doeleinden, leveren waardevolle gegevens op die u vertellen op welke aspecten van uw gezondheid u meer moet letten. Deze informatie komt in de vorm van aanleg voor complexe ziekten en mutaties. Het verkrijgen van een bepaalde aanleg voor een ziekte na het doen van een DNA-test zorgt er in ieder geval niet voor dat je er last van krijgt, aangezien ook andere aspecten zoals levensstijl, voeding en meerdere andere factoren, zogenaamde omgevingsfactoren, een zeer belangrijke rol spelen. in onze gezondheid. 

 

 

nutrigenetics

Het nutrigenetisch rapport geeft informatie over de persoonlijke aanleg voor de effectiviteit van een dieet of een ander (mediterraan, vetarm of koolhydraatarm, enz.). Op deze manier zijn relevante aspecten bekend als het gaat om het configureren van ons persoonlijke voedingsplan, rekening houdend met wat onze genen ons vertellen, evenals onze levensstijl en persoonlijke smaak. Er zijn relevante aspecten bekend over het metabolisme, de aanleg voor hoge of lage vitamines en mineralen, of andere indicatoren zoals cholesterol en triglyceriden… 

 

 

farmacogenetica

Het belangrijkste doel van het farmacogenetische rapport is om te weten: welke medicijnen zijn het meest effectief? in elk individu, aangezien de genetische factor een grote invloed kan hebben op dit aspect. Bovendien kan een farmacogenetische test worden gebruikt om de aanleg te bepalen om nadelige effecten van een bepaald medicijn te ondervinden. Door de aanleg te kennen, kunnen artsen en apothekers na het doen van een DNA-test de medicijnen kiezen die naar verwachting het meest effectief zijn voor de patiënt, waardoor mogelijke bijwerkingen en ineffectieve behandelingen worden geminimaliseerd en het aantal pogingen dat nodig is om het ideale medicijn voor elke patiënt te vinden, wordt verminderd. geduldig.

 

 

Sport

Menselijke prestaties zijn te wijten aan meerdere factoren, waaronder erfelijke genetica. Verschillende studies hebben de invloed van genen op sport geanalyseerd [4]. Dit rapport geeft informatie over: sportprofielen (kracht, uithoudingsvermogen, kracht, enz.), spierprofielen (spierprestaties, regeneratief vermogen, spiervermoeidheid, enz.), metabolische profielen (voordelen van lichaamsbeweging in verschillende aspecten), letselrisico en cardiovasculair profiel. 

 

 

Huidverzorging

Het huidverzorgingsrapport geeft informatie over aspecten met betrekking tot: Huid gezondheid, mogelijke huidziekten zoals acne, spataderen en andere aspecten zoals gevoeligheid voor de zon of fotoveroudering. 

 

 

persoonlijkheid

Het resultatenrapport toont de natuurlijke aanleg die wordt gekenmerkt door onze genetica voor verschillende aspecten van talent en persoonlijkheid, zoals creativiteit, vaardigheden zoals spelling of begrijpend lezen, impulsiviteit of nachtleven. 

 

 

Bibliografie

1. Pruebas genetica: MedlinePlus. [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://medlineplus.gov/spanish/genetictesting.html 

2. Avellà, MM Estudios geneticos. [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://enfermeriaencardiologia.com/wp-content/uploads/electro_11.pdf 

3. Barriga AG, Hernández SEA Utilidad de las muestras de saliva en el diagnóstico por el laboratorio. (blz. 13 – 18); 2016 [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://www.medigraphic.com/pdfs/patol/pt-2016/pt161b.pdf 

4. Lanao, JE, & Curiel, DA Genes relacionados con el rendimiento fisico; 2002. [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://www.semanticscholar.org/paper/Genes-relacionados-con-el-rendimiento-f%C3%ADsico-Lanao-Curiel/9500431f8015f8abc41b1732f4247ee86ab00613 

Geschreven door Noelia Rojo Lobo

Geneticus

Maculadegeneratie en genetica

Maculadegeneratie is een oogziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft. Hoewel leeftijd een belangrijke risicofactor is, speelt ook genetica een rol bij de ontwikkeling ervan. Sommige vormen van maculaire degeneratie zijn zelfs gerelateerd aan specifieke genetische mutaties, die kunnen worden...

Lees verder

De relatie tussen hartinfarct en genetica

Hartziekte is wereldwijd een van de belangrijkste doodsoorzaken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn hart- en vaatziekten, waaronder hartinfarcten, verantwoordelijk voor 31% van alle sterfgevallen wereldwijd. Dit komt neer op 17.9 miljoen doden per...

Lees verder

Zeldzame ziekten

Zeldzame ziekten worden gekenmerkt door hun lage prevalentie, die wordt gedefinieerd als het aantal mensen in een specifieke groep dat op een bepaald moment aan een bepaalde ziekte lijdt. Hoewel er geen eenduidige definitie is voor de term 'zeldzame ziekte', zijn ze allemaal gebaseerd op de...

Lees verder

Obesitas en genetica

Obesitas wordt gedefinieerd als een abnormale of overmatige ophoping van vet die schadelijk kan zijn voor de gezondheid (1). Daarom hebben enkele van de belangrijkste vragen die eromheen draaien betrekking op de vraag of obesitas genetisch of erfelijk is. Onder de verschillende bestaande methoden om te meten en...

Lees verder

De invloed van genetica op intracraniale aneurysma's

Het is belangrijk om de factoren te begrijpen die de gezondheid van de hersenen in gevaar kunnen brengen. Onderzoek heeft aangetoond dat zowel omgevings- als genetische factoren het risico op een intracraniaal aneurysma kunnen verhogen, een verzwakt gebied in een bloedvat in de hersenen waardoor het verwijdt of...

Lees verder

Primaire biliaire cirrose: een genetische leveraandoening

Primaire biliaire cirrose, ook bekend als primaire biliaire cholangitis, is een ziekte die wordt gekenmerkt door progressieve vernietiging van levercellen, wat kan leiden tot een aantal ernstige complicaties. Het is bekend dat er genetische gevoeligheid kan zijn bij de ontwikkeling van...

Lees verder

Welke rol spelen genetica bij reumatoïde artritis?

Reumatoïde artritis valt in een zeer brede groep pathologieën die auto-immuunziekten worden genoemd. Deze chronische aandoeningen worden gekenmerkt doordat het immuunsysteem zijn eigen weefsels en organen aanvalt, wat overal in het lichaam kan voorkomen. De exacte oorzaak van auto-immuun...

Lees verder

Wilms-tumor en genetica

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat jaarlijks meer dan driehonderdduizend kinderen wereldwijd de diagnose kanker krijgen [2]. Wilms-tumor is een van de meest voorkomende vormen van nierkanker bij kinderen, hoewel de incidentie niet al te hoog is: 1 op de 10,000 kinderen...

Lees verder
  0
  Winkelwagen
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon