Hoe doe je thuis een DNA-test?

Door een DNA-test te doen, krijgt u waardevolle informatie over uw genetica, wat betekent dat u een deur moet openen naar: ken jezelf beter om beslissingen te nemen die u helpen uw manier van leven veilig en effectief te optimaliseren. Deze genetische tests zoeken naar veranderingen in het DNA (deoxyribonucleïnezuur) door te focussen op genen. Genen zijn fragmenten van DNA die [1] alle informatie bevatten over de ontwikkeling en het functioneren van ons organisme, maar ook verantwoordelijk zijn voor erfelijke overdracht [2].

Via een DNA-test kom je achter belangrijke aspecten zoals hoe bepaalde medicijnen je beïnvloeden, je aanleg voor ziekten, de herkomst van je voorouders of welke voeding voor jou het meest geschikt is. Je kunt ervoor kiezen om een ​​test te kopen die zich richt op één aspect, zoals sport of huid, of meer uitgebreide DNA-kits waaronder meerdere rapporten.

DNA-testen is een eenvoudig proces. Bij 24Genetics gebeurt dat door thuis een speekselmonster te nemen voor analyse. 

 

 

Speeksel, essentieel voor DNA-analyse

De toepassingen van speekselmonsters variëren van oncologische studies tot genetische studies [3], waarbij de laatste DNA-testen zijn die steeds vaker in de markt worden uitgevoerd.

Het gebruik van speeksel als monster voor genetische studies is te wijten aan de gemak van verzamelen. Het grote voordeel is dat speeksel, in tegenstelling tot bloedmonsters, geen ervaren personeel nodig heeft om het te verkrijgen, dus het biedt het voordeel dat de gebruiker niet naar een centrum hoeft te reizen om het te verzamelen. Een DNA-test doen met speeksel is een pijnloos, snel en eenvoudig proces dat bij mensen van elke leeftijd kan worden uitgevoerd.

Bij 24 Genetics geven we je de mogelijkheid om: thuis een speeksel-DNA-test doen. Het proces is eenvoudig: u bestelt de test die u wilt in onze online shop en zodra u het thuis ontvangt, hoeft u slechts een klein stukje speeksel in het buisje te doen en het terug te sturen naar onze kantoren voor analyse. 

 

 

Hoe doe je thuis een DNA-test van 24Genetics?

De eerste stap om thuis een DNA-test van 24Genetics te doen, is: bestel het online. U kiest waarop u wilt dat wij uw genetica testen (van afkomst tot persoonlijkheid, gezondheid, farmacogenetica, voeding, enz.) of dat u onze zeven rapporten van één monster wilt ontvangen.

DNA-testen thuis 24Genetics

Wanneer u de kit thuis ontvangt, is het in ieder geval tijd om de DNA-test te doen. We raden de volgende stappen aan:

 1. Open de kit. In de kit vindt u eerst een handleiding (nummer 1 in de kit), samen met het formulier. Vul het formulier in met uw gegevens.
 2. Vervolgens moet u de handschoenen (nummer 2 in de kit). Het is belangrijk dat u de oppervlakken niet aanraakt zodra u ze aanbrengt, om ervoor te zorgen dat het monster niet besmet is.
 3. Vervolgens verwijder de materialen die nodig zijn om het monster te verzamelen (de buis en de opvangtrechter). Controleer of de vloeistof in de tube op de 2 ml lijn staat.
 4. Schroef de verzamel trechter op de buis.
 5. Vul de speekselbuis tot de lijn van 4 ml (bubbels niet meegerekend). We raden u aan om het uur voor het verzamelen van het speekselmonster niet te eten, drinken, roken, tandenpoetsen of kauwgom te kauwen.
 6. Schroef de opvangtrechter los en sluit de buis met zijn pet.
 7. Plak de barcodestickers verwijzend naar uw monster op de formulieren, zodat we weten van wie het monster is.
 8. Tot slot vindt u een plastic envelop om alle materialen (nummer 4 van de kit) naar 24Genetics te sturen. Steek het 24Genetics-formulier en het buisje met het monster in deze envelop en stuur het naar ons zodat we de details van uw monster kunnen verkrijgen.
 9. Registreer je kit op de 24Genetics-website en wacht. Binnen enkele weken ontvangt u de rapportages in uw e-mail.

 

 

Welke informatie kan ik uit een zelfgemaakt DNA-monster halen?

Enkele weken na het afnemen van de DNA-test worden de resultaten weergegeven in een rapport, dat u ontvangt op het e-mailadres dat u heeft opgegeven bij het registreren van uw DNA-monster. We raden u aan om, ongeacht het resultaat, raadpleeg uw arts voor alle beslissingen met betrekking tot levensstijl, medicatie, dieet of iets dergelijks.

 

Voorgeslacht

Het afkomstrapport geeft aan waar uw genetische voorouders honderden jaren terug zijn gegaan. Door middel van de DNA-test verkrijgen we informatie over de geografische regio's waarin uw voorouders tussen de 25 en 30 generaties hebben geleefd. Om dit te doen, wordt het DNA van uw monster vergeleken met een uitgebreide database met markers van meerdere locaties, met details over continenten, landen en zelfs regio's van herkomst uit meer dan 1,500 geografische gebieden.  

 

 

Gezondheid

De gezondheidsrapporten die worden verkregen uit DNA-profilering, voor preventieve doeleinden, leveren waardevolle gegevens op die u vertellen op welke aspecten van uw gezondheid u meer moet letten. Deze informatie komt in de vorm van aanleg voor complexe ziekten en mutaties. Het verkrijgen van een bepaalde aanleg voor een ziekte na het doen van een DNA-test zorgt er in ieder geval niet voor dat je er last van krijgt, aangezien ook andere aspecten zoals levensstijl, voeding en meerdere andere factoren, zogenaamde omgevingsfactoren, een zeer belangrijke rol spelen. in onze gezondheid. 

 

 

nutrigenetics

Het nutrigenetisch rapport geeft informatie over de persoonlijke aanleg voor de effectiviteit van een dieet of een ander (mediterraan, vetarm of koolhydraatarm, enz.). Op deze manier zijn relevante aspecten bekend als het gaat om het configureren van ons persoonlijke voedingsplan, rekening houdend met wat onze genen ons vertellen, evenals onze levensstijl en persoonlijke smaak. Er zijn relevante aspecten bekend over het metabolisme, de aanleg voor hoge of lage vitamines en mineralen, of andere indicatoren zoals cholesterol en triglyceriden… 

 

 

farmacogenetica

Het belangrijkste doel van het farmacogenetische rapport is om te weten: welke medicijnen zijn het meest effectief? in elk individu, aangezien de genetische factor een grote invloed kan hebben op dit aspect. Bovendien kan een farmacogenetische test worden gebruikt om de aanleg te bepalen om nadelige effecten van een bepaald medicijn te ondervinden. Door de aanleg te kennen, kunnen artsen en apothekers na het doen van een DNA-test de medicijnen kiezen die naar verwachting het meest effectief zijn voor de patiënt, waardoor mogelijke bijwerkingen en ineffectieve behandelingen worden geminimaliseerd en het aantal pogingen dat nodig is om het ideale medicijn voor elke patiënt te vinden, wordt verminderd. geduldig.

 

 

Sport

Menselijke prestaties zijn te wijten aan meerdere factoren, waaronder erfelijke genetica. Verschillende studies hebben de invloed van genen op sport geanalyseerd [4]. Dit rapport geeft informatie over: sportprofielen (kracht, uithoudingsvermogen, kracht, enz.), spierprofielen (spierprestaties, regeneratief vermogen, spiervermoeidheid, enz.), metabolische profielen (voordelen van lichaamsbeweging in verschillende aspecten), letselrisico en cardiovasculair profiel. 

 

 

Huidverzorging

Het huidverzorgingsrapport geeft informatie over aspecten met betrekking tot: Huid gezondheid, mogelijke huidziekten zoals acne, spataderen en andere aspecten zoals gevoeligheid voor de zon of fotoveroudering. 

 

 

persoonlijkheid

Het resultatenrapport toont de natuurlijke aanleg die wordt gekenmerkt door onze genetica voor verschillende aspecten van talent en persoonlijkheid, zoals creativiteit, vaardigheden zoals spelling of begrijpend lezen, impulsiviteit of nachtleven. 

 

 

Bibliografie

1. Pruebas genetica: MedlinePlus. [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://medlineplus.gov/spanish/genetictesting.html 

2. Avellà, MM Estudios geneticos. [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://enfermeriaencardiologia.com/wp-content/uploads/electro_11.pdf 

3. Barriga AG, Hernández SEA Utilidad de las muestras de saliva en el diagnóstico por el laboratorio. (blz. 13 – 18); 2016 [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://www.medigraphic.com/pdfs/patol/pt-2016/pt161b.pdf 

4. Lanao, JE, & Curiel, DA Genes relacionados con el rendimiento fisico; 2002. [Internet]. [Geciteerd 2022 aug 12]. Beschikbaar van: https://www.semanticscholar.org/paper/Genes-relacionados-con-el-rendimiento-f%C3%ADsico-Lanao-Curiel/9500431f8015f8abc41b1732f4247ee86ab00613 

Geschreven door Noelia Rojo Lobo

Geneticus

De invloed van genetica op coeliakie

Wat is coeliakie? Coeliakie is een chronische auto-immuunziekte die het spijsverteringsstelsel aantast. Het wordt gekenmerkt door een intolerantie voor gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst, rogge en kruisingen van deze granen. Wanneer een persoon met coeliakie eet...

Lees verder

25 april: Wereld DNA Dag

25 april: Wereld DNA-dag De ontdekking van DNA is een van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van de wetenschap en blijft tot op de dag van vandaag de basis voor veel medische ontdekkingen en vorderingen. 25 april is de dag waarop twee belangrijke passages in de genetica en, door...

Lees verder

Is alvleesklierkanker erfelijk?

De alvleesklier is een klierorgaan achter de maag en voor de wervelkolom. Het produceert maagsappen, enzymen die voedsel afbreken en verschillende hormonen die helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Een tumor begint zich te ontwikkelen wanneer er een abnormale groei is van de...

Lees verder

Lynch-syndroom en genetische overerving

Het Lynch-syndroom is een genetische aandoening die de kans op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker, met name colorectale kanker, vergroot. Om deze reden wordt de ziekte van Lynch altijd erfelijke non-polyposis colorectale kanker genoemd [1]. Als je het wilt weten...

Lees verder

Is neuroblastoom erfelijk?

Er zijn verschillende soorten kankertumoren, afhankelijk van verschillende aspecten: waar ze zich ontwikkelen, de oorzaken, het weefsel dat ze aantasten, enz. In dit geval zullen we het hebben over neuroblastoom, een kanker in onrijpe zenuwcellen die in verschillende lichaamsdelen wordt aangetroffen. Het is een kwaadaardige...

Lees verder

Colorectale kanker en genetica

Genetica is een essentiële factor in de ontwikkeling van colorectale kanker. Een groot aantal genen kan van invloed zijn op de aanleg van elke persoon om deze ziekte op een bepaald moment in zijn of hun leven te ontwikkelen. Bovendien kunnen deze genen ook betrokken zijn bij het ontwikkelen van andere...

Lees verder

Myasthenia gravis en genetica

Myasthenia gravis is een ziekte die behoort tot de groep van neuromusculaire aandoeningen, beschreven als aandoeningen die de verbinding tussen spieren en zenuwen aantasten, resulterend in spierzwakte, vermoeidheid en een reeks andere symptomen. Wereldwijd lijden miljoenen mensen...

Lees verder

Wat is folliculair lymfoom en hoe speelt genetica een rol?

Het lymfestelsel is van vitaal belang voor het immuunsysteem van het menselijk lichaam. Het produceert en transporteert lymfecellen door de bloedbaan en werkt in het geval van infecties of andere ziekten [1]. Het bestaat uit een uitgebreid netwerk van lymfevaten die zich vertakken door...

Lees verder
  0
  Winkelwagen
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon