24G-logo
0 0,00

Veelgestelde vragen

DNA- en genetica-test, meest voorkomende vragen en antwoorden

Over het verzend- en afhaalproces

Hoe lang duurt het voordat ik mijn rapporten ontvang?

U ontvangt binnen 3 tot 6 weken na registratie van uw monster op onze website een e-mail met uw rapporten.

 

Wanneer ontvang ik de kit om mijn test te doen?

We sturen je kit naar het adres dat je in de aanvraag hebt opgegeven. We doen dit binnen 24 tot 72 uur vanaf de aankoopdatum.

 

Ik heb mijn test al gedaan. Hoe stuur ik je de kit?

Om de kit te retourneren, hoef je hem alleen maar te registreren hier en selecteer een van deze twee opties:

 • Post verzending. Als u een gefrankeerde envelop in de doos met het adres van 24Genetics heeft, kunt u deze in een willekeurige brievenbus deponeren.
 • Een pickup plannen. Als uw kit geen gefrankeerde envelop heeft, kiest u de optie om een ​​ophaling te plannen en sturen we u de instructies voor het verzamelen van het monster.

 

Kan ik mijn kit verzenden vanaf een ander adres dan het adres waar ik het heb ontvangen?

Het antwoord is ja. Je hoeft alleen het ophaaladres op te geven bij het registreren van je kit hier.

Als de zending uit Spanje komt, hoeft u alleen het monster en de kopie van het ondertekende formulier in een willekeurige brievenbus te deponeren. Doe het in de envelop met het adres van 24Genetics dat u in uw kit vindt.

 

Kan ik een DNA-kit om cadeau te doen kopen en naar een willekeurig adres sturen?

Ja, u hoeft alleen het adres op te geven waar u de kit wilt laten bezorgen. Bewaar het ordernummer dat u in de bevestigingsmail ontvangt. Deze heeft u nodig voor eventuele vragen over uw bestelling.

 

Verstuurt u de kit naar een willekeurig land?

Ja, je kunt het overal ter wereld bestellen. Zorg ervoor dat u het volledige verzendadres opgeeft. Als u door de douane moet, hebben we alleen uw identificatienummer nodig om de benodigde documentatie te genereren.

 

Wat zijn de kosten voor het verzenden van de kit?

Express verzending met afhaalservice is gratis voor bestellingen vanaf € 249. Voor bestellingen met een lager bedrag bedragen de kosten € 25. In Spanje zijn alle verzendingen gratis.

 

Welke informatie moet ik verstrekken om de test te doen?

U hoeft alleen de noodzakelijke gegevens te verstrekken voor de verzending en, indien van toepassing, het ophalen van de kit. Dit zijn: voor- en achternaam, telefoonnummer en adres.

 

Moet ik de tests bij u op kantoor of op een specifieke locatie laten doen?

Nee. De kits worden bij je thuisbezorgd en de test doe je ook heel gemakkelijk thuis. Je kan zien hier gedetailleerde instructies voor het gebruik van de kit.

 

Moet ik het monster in speciale omstandigheden bewaren voordat ik het terugstuur?

De buis waarin het monster wordt gedeponeerd, bevat een stabiliserende vloeistof die het monster 3 maanden kan bewaren. Om echter te voorkomen dat deze periode kan worden opgebruikt, raden wij u aan het monster op te halen wanneer u de datum heeft bepaald waarop u de verzending gaat uitvoeren.

 

Kan ik een retouraanvraag indienen als ik de kit per ongeluk heb gekocht?

U kunt de kit retourneren en het volledige bedrag wordt terugbetaald, met korting op de verzendkosten en de kosten van de geleverde kit. Natuurlijk, zolang de teruggave wordt aangevraagd voordat het monster wordt gesequenced. De retourzending wordt binnen de volgende 21 werkdagen na bevestiging door onze klantenservice op de originele manier van betaling gedaan. Als uw DNA-sequencing is gestart, kan het bedrag niet worden terugbetaald. In dit geval worden uiteraard de gecontracteerde rapporten aan u geleverd.

 

Hoe kan ik een terugbetaling aanvragen?

Om je retour te verwerken, neem je contact op met de klantenservice via e-mail [e-mail beveiligd]

 

 

Over betaalmethoden en kosten

 

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken?

In de Europese Unie kunt u betalen met creditcard, Paypal of bankoverschrijving. In Spanje kunt u naast deze methoden ook onder rembours betalen. In de rest van de wereld kun je met creditcard en via Paypal betalen.

 

Kan ik in termijnen betalen?

Nee, we hebben momenteel geen uitgestelde betaling.

 

In welke valuta wordt de betaling gedaan?

De betaling gebeurt in euro's. Behalve in Mexico, de VS en Canada, dat gebeurt in Amerikaanse dollars. En in het VK wordt het in ponden gedaan.

 

Hoeveel kost verzending?

Bij aankopen boven de € 249,- zijn verzending en afhaling overal ter wereld gratis. Voor aankopen onder dat bedrag, kost het € 25 inclusief verzending en afhaling. In Spanje zijn verzending en afhaling altijd gratis, ongeacht het bedrag van de aankoop.

 

Over onze genetische tests

 

Doen jullie vaderschapstesten?

Nee. Bij 24Genetics doen we dat soort testen niet.

 

Worden uw rapporten gebruikt om ziekten te diagnosticeren?

Onze meldingen zijn preventief. Dit komt omdat ze slechts een deel van de genetische informatie in aanmerking nemen (ongeveer 700.000 genetische markers op een totaal van 3.200 miljoen). Als u een bepaalde ziekte wilt bevestigen of uitsluiten, dient u contact op te nemen met een klinisch laboratorium.

 

Voert u Exome- en Genome-sequencing uit?

Ja, als u geïnteresseerd bent in deze opties, neem dan contact op met onze klantenservice ([e-mail beveiligd]) zodat zij u kunnen informeren.

 

Kan ik de 2 rapporten kiezen die ik verkies in het Pack Ancestors + 2 rapporten?

Ja, je hoeft alleen maar te kiezen welke 2 rapporten je wilt ontvangen, naast de Voorouders, bij het plaatsen van je bestelling. De 3 rapporten zijn net zo compleet als wanneer u ze afzonderlijk zou kopen.

 

Wat zit er in het All in One pakket?

Het Alles-in-één-pakket is ons meest complete pakket, omdat het onze 7 volledige rapporten bevat. Voorouders, Gezondheid, Huidverzorging, Talent en Persoonlijkheid, Sport, Nutrigenetica en Farmacogenetica.

Evenzo kunt u beschikken over het ruwe gegevensbestand van uw sequencing en een gratis telefonisch consult van 70 minuten, zodat u alle twijfels kunt wegnemen die bij het lezen van uw rapporten kunnen zijn ontstaan.

 

Kan een minderjarige worden getest op genetica?

Ja, we kunnen minderjarigen testen. Met als enige vereiste om de documentatie die nodig is voor dit geval (identificatiedocument van de minderjarige, bewijs van familie of gelijkwaardig) per post te ontvangen [e-mail beveiligd].

 

Kan de test worden uitgevoerd op een baby van 0-3 jaar oud?

Ja, in dit geval willen we dat u dit aan ons aangeeft in de opmerkingen bij de bestelling om een ​​speciale kit voor te bereiden om het verzamelen van het monster te vergemakkelijken. En ontvang bovendien de vereiste documentatie (identificatiedocument van de minderjarige, gezinsbewijs of gelijkwaardig) per post [e-mail beveiligd].

 

Kan de genetische test worden uitgevoerd op een oudere persoon?

Ja, in dit geval willen we dat u dit aan ons aangeeft in de opmerkingen bij de bestelling om een ​​speciale kit voor te bereiden om het verzamelen van het monster te vergemakkelijken.

 

Zijn er contra-indicaties bij zwangere vrouwen?

Nee. De rapporten zullen niet variëren.

 

Ik heb een verkoudheid. Kan ik me laten testen of kan dit mijn genetische resultaten beïnvloeden?

Het maken van de test is geen probleem. Infectieuze processen hebben geen invloed op de resultaten, aangezien deze genetische test niet gericht is op virussen of bacteriën.

 

Helpt het afstammingsrapport mij om mijn familieleden te vinden?

Bij 24Genetics bieden we deze informatie niet als zodanig aan. Maar bij al uw rapporten heeft u de mogelijkheid om het onbewerkte gegevensbestand van uw sequencing (ruwe gegevens) te ontvangen die u kunt uploaden naar andere platforms die deze service wel aanbieden.

 

Ik kocht mijn rapport van een ander bedrijf (Ancestry, MyHeritage, 23andme, DNAFit…). Kan ik de 24Genetics-rapporten krijgen met mijn onbewerkte gegevens?

Ja, je kunt ze kopen hier. Het aantal kenmerken dat u in onze rapporten krijgt, hangt af van de gegevens die uw Raw Data-bestand bevat, aangezien elk bedrijf andere informatie kan bevatten.

 

Over genetica

 

Wat kan ik leren van een genetische test?

U krijgt waardevolle informatie, zoals uw neiging of neiging om aan bepaalde pathologieën te lijden, welk dieet waarschijnlijker voor u werkt of wat de vitamines zijn die uw genen zeggen dat uw huid nodig heeft. Door meer en beter over uw lichaam te weten, kunt u efficiënter voor uw gezondheid en welzijn zorgen. Natuurlijk zijn er nog vele andere externe en omgevingsfactoren of gewoontes die van invloed zijn op het functioneren van je lichaam of dat je al dan niet last hebt van een pathologie. Onze tests zijn in ieder geval preventief en niet diagnostisch. Als u een diagnostische test wilt, moet u naar een klinisch laboratorium gaan.

 

Wat wordt uit speeksel gewonnen?

Dit is een van de meest herhaalde vragen. DNA wordt gewonnen uit opgehoopte cellen en komt uit de weefsels die de binnenkant van uw mond bekleden. Het extraheren van genetische informatie uit het DNA-monster wordt sequencing genoemd.

 

Is het mogelijk om het oneens te zijn met mijn genetische resultaten?

De informatie die uw cellen ons geven, is per definitie uniek en onbetwistbaar. Nu, genetica is niet alles in termen van je lichaam, omgevingsfactoren spelen ook een belangrijke rol, afhankelijk van welke eigenschap we analyseren. Je genen zeggen misschien dat je een hoog risico loopt op acne, maar dat je er nog nooit last van hebt gehad. De aanleg om acne te krijgen, wordt in dit geval bepaald door andere factoren, zoals het weer, de stad waar u woont, uw dieet of uw huidverzorgingsroutines, onder andere. Daarom hangt onze gezondheid af van de som van genetica en omgeving.

 

Over andere onderwerpen

 

Kan ik een willekeurig pakket kopen en een deel van de rapporten voor mezelf maken en een ander deel voor iemand anders?

Dit is niet mogelijk. Elk 24Genetics-pakket bevat een enkele monsterafnamekit. Er is dus een pakket nodig voor elke persoon die de rapporten wil ontvangen. Ongeacht het aantal meldingen dat u hebt afgesloten. In elke verpakking kan slechts één perfect geïdentificeerd monster zitten.

 

Wat is onbewerkte gegevens?

Ruwe gegevens (vertaald uit het Engels: onbewerkte gegevens) is de term die vaak wordt gebruikt om te praten over het gegevensbestand dat wordt verkregen na het sequencen van uw DNA-monster. Met andere woorden, het is de genetische informatie die we uit uw monster hebben verkregen zonder deze te hebben onderworpen aan de exclusieve algoritmen die zijn ontwikkeld door 24Genetics, die rapporten produceren die voor iedereen begrijpelijk zijn. Bij 24Genetics bieden wij u deze gegevens aan zodat u desgewenst specifieke rapporten of analyses kunt opvragen bij andere bedrijven, laboratoria of genetici.

 

Kan ik mijn onbewerkte gegevens hebben?

Natuurlijk. Je hoeft het alleen maar aan te vragen bij onze klantenservice ([e-mail beveiligd]) en we sturen u uw onbewerkte gegevens zonder extra kosten voor u.

 

Welk proces doorloopt mijn onbewerkte gegevens wanneer ik verzoek om deze naar mij te verzenden?

Het Raw Data-bestand van elke klant wordt onderworpen aan een strikt kwaliteits- en filterproces voordat het wordt verzonden. Onthoud dat dit bestand zeer persoonlijke persoonlijke informatie bevat. Het is belangrijk om het op een veilige plaats te bewaren. Als u het bestand opent, ziet u dat het uit verschillende kolommen bestaat:

  • #Rsid: is het getal dat een menselijke variatie definieert.
  • Chr: betekent chromosoom en omvat de verschillende chromosomen van je DNA, zowel somatisch als seksueel.
  • Positie: is de specifieke plaats die elke genetische marker inneemt in DNA (GRCh37).
  • Genotype / Ind: verwijst naar de genotypen van uw DNA (A, C, T, G), evenals inserties en deleties (I, D).

Deze gegevens kunnen voor u complex zijn, maar een geneticus zal uit deze informatie conclusies kunnen trekken.

 

Heb je een portal of app waar ik toegang heb tot mijn rapporten?

Voor de veiligheid van uw gegevens hebben we uw gegevens niet online. We herinneren u eraan dat zodra uw monster arriveert, het een code wordt om uw cyberbeveiliging en anonimiteit te garanderen. Bij 24Genetics zorgen we voor je privacy en verkopen we je gegevens niet aan derden, iets wat bij andere bedrijven in de sector gebruikelijk is.

 

Waar zijn uw rapporten op gebaseerd?

Elk van de functies die in onze rapporten worden gepubliceerd, zijn gebaseerd op wetenschappelijke publicaties die zijn gevalideerd en geanalyseerd door een groot multidisciplinair team. We verifiëren elke parameter één voor één om de best mogelijke wetenschappelijke ondersteuning te garanderen.

 

Wie analyseert mijn genetische gegevens?

Zodra uw DNA is gesequenced, worden uw genetische gegevens gefilterd en geanalyseerd door een geselecteerd multidisciplinair team van bio-informatici, genetici en artsen die uitsluitend aan deze functie zijn gewijd.

 

Waar zijn je laboratoria?

Onze laboratoria bevinden zich in de Europese Unie.

 

Mag ik u verzoeken mijn gegevens uit uw systemen te verwijderen?

Elke klant kan op elk moment verzoeken om het wissen van zijn genetische gegevens. Binnen maximaal twee weken zullen wij uw verzoek afhandelen. Als u op enig moment om verwijdering van uw gegevens wilt verzoeken, vergeet dan niet om uw rapporten goed te bewaren en uw Raw Data-bestand bij ons op te vragen, aangezien we ze niet langer zullen hebben en we ze niet opnieuw naar u kunnen sturen .

 

Doet u onderzoek met mijn gegevens?

De onderzoeken die zowel intern als samenwerkingen met onderzoeksplatforms kunnen worden uitgevoerd, worden altijd anoniem en met uitdrukkelijke toestemming van de opdrachtgevers uitgevoerd.

 

Voert u erfelijkheidsadvisering uit?

Ja, voor elk van de verkregen rapporten bieden we een gratis telefonisch consult van 10 minuten met een geneticus van 24Genetics, waarin u eventuele twijfels kunt wegnemen die mogelijk zijn ontstaan ​​bij het ontvangen van uw rapporten. (Alleen voor Spanje en Latijns-Amerika)

Bovendien wordt er contact opgenomen met alle klanten die ons gezondheidsrapport contracteren na de aankoop, voorafgaand aan het rangschikken en analyseren van hun gegevens, om alle kenmerken van de test uit te leggen en om mogelijke twijfels in het proces op te lossen. Wat we willen is dat u precies weet wat u koopt en ervoor zorgt dat het aan uw verwachtingen voldoet. (Alleen voor Spanje)

 

Een andere vraag? contact

  0
  Winkelwagen
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken verzending
   Breng Coupon