24G-logo
0 0,00

Sport genetische studie

Om de top te bereiken, is het niet genoeg om hard te trainen. Train slim. Ken uw sportcapaciteiten met een sportgenetisch onderzoek.
Meer informatie
genetische-sport-test
sport productdoos

Jezelf kennen is het beste startpunt. Onze genetische studie voor sport is de meest complete op de huidige markt. Het zal u voorzien van de belangrijkste gegevens om uw trainingsprogramma op de slimste manier te plannen. U helpen uw doelen te bereiken en blessures te voorkomen.

 

Ontdek je genetische capaciteiten met een sportgenetisch onderzoek!

Sportprofiel

Met deze genetische studie analyseren we uw genen en uw aanleg om te presteren in duursporten tegen explosieven. We onderzoeken de aerobe capaciteit (VO2max) die in uw genen is vastgelegd. Evenals andere sportgerelateerde vaardigheden.

Spierprofiel

We zullen de aanleg van uw spieren voor krachttraining zien. We kunnen zien wat je genen zeggen over de weerstand van je spieren tegen vermoeidheid en we kunnen zelfs, met een eenvoudige genetische studie, het vermogen van je spieren om te regenereren evalueren op basis van je genetische code.

Metabolisch profiel

Lichaamsbeweging beïnvloedt niet iedereen op dezelfde manier. In uw genetische code kunnen we uw aanleg voor de voordelen van sport. Hoe vatbaar je bent om af te vallen. Uw insulinegevoeligheid en atletische prestaties. En zelfs uw aanleg om cholesterol te verlagen door middel van lichaamsbeweging.

Verwondingsgevaar

Verschillende onderzoeken hebben bepaalde genotypen in verband gebracht met een aanleg voor bepaalde soorten verwondingen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de gewrichten. We kunnen je vertellen over deze aanleg, uitgedrukt in bepaalde genen en geassocieerd met grotere kwetsbaarheid in ligamenten en andere specifieke pathologieën, zoals achillespeesproblemen.

Cardiovasculair profiel

We kunnen zien wat uw genen zeggen over hoe uw bloeddruk kan reageren op inspanning. Zelfs jij aanleg om het te verminderen door regelmatige lichaamsbeweging en de impact van uw genetica op het effect van lichaamsbeweging op uw HDL-cholesterol of uw hartslag te begrijpen.

Download ons voorbeeld van het sport-DNA-rapport.
Rapporten beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Pools en Spaans.

sport testrapport
sport testrapport

Om de top in de sportwereld te bereiken hard trainen is niet genoeg, je moet slim trainen.
Jezelf kennen en weten hoe genetica sport beïnvloedt, is het beste startpunt. Onze sport genetische studie Het is vandaag de dag de meest complete op de markt. Het geeft je de belangrijkste gegevens waarmee je je training op de meest intelligente manier kunt plannen. Je zult in staat zijn om je maxima te bereiken en het zal je helpen blessures te voorkomen.

 

Wat voor soort atleet ben jij?

We kunnen zeggen dat er twee soorten atleten zijn. Mensen die lichamelijke activiteit uitoefenen om fit te blijven, voor hun lichaam te zorgen, op gewicht te blijven en ziekten te voorkomen, en bewegen als onderdeel van een gezond leven. En professionele of competitieve atleten, die hun lichaam tot het uiterste drijven om hun doelen te bereiken, records te breken en de maximaal mogelijke prestaties te behalen.

En we zouden nog een derde type atleet kunnen toevoegen: degene die nog steeds niet weet wat hij is, omdat hij nog niet is begonnen met sporten.

 

In het geval van professionele en topsporten is het gebruik van een genetische studie meer dan normaal om de natuurlijke aanleg van elke atleet te kennen. Zodat ze hun opleiding kunnen begeleiden naar maximale efficiëntie. Coaches gebruiken dit soort tools steeds vaker bij het ontwikkelen van de gepersonaliseerde plannen die ze voor elk van hun atleten ontwerpen. En niet alleen de sporttest levert waardevolle informatie op, maar ook de voeding, gezondheid of zelfs talent en persoonlijkheid. Aangezien sportbegeleiding in onze tijd meestal een alomvattende aanpak heeft.

 

Als eenvoudige voorbeelden van de gegevens die worden geleverd door een genetische sporttest, hebben onderzoeken met familieleden aangetoond dat: tot 90% van de variatie in spiermassa en tot 60% van de variatie in spierkracht zijn erfelijk. Of wat macht wordt geërfd door 80% afhankelijk van het specifieke spiertype (isometrische kniekracht, handkracht, elleboogflexie…).

 

Maar ook fans profiteren van alle informatie die een sport-DNA-test hen biedt..

Er zijn veel niveaus van sportfans en velen hebben veel kennis en een hoog prestatieniveau, zelfs als ze er niet professioneel bij betrokken zijn. Maar ook Degenen die gewoon gezond willen leven en voor hun lichaam willen zorgen, hebben veel baat bij een sportgenetisch onderzoek. Welnu, het bevat informatie over voor welke blessures ze vatbaarder zijn of dat ze genetisch beter zijn voorbereid op explosieve of duursporten.

 

Maar wat als je niet aan sport doet? Misschien vind je het niet leuk, misschien heb je het niet overwogen omdat je van mening bent dat je algemene welzijn redelijk is. Maar misschien weet u niet welke voordelen het u kan opleveren. Sporten kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen of de insulinegevoeligheid te verbeteren. En natuurlijk het meest voor de hand liggende: helpen bij het verkrijgen van een adequate body mass index. En onze genetica vertelt ons wat onze neiging is om goede resultaten te behalen met het beoefenen van sport in elk van deze facetten. Als u uw cholesterol niet kunt verlagen door op uw dieet te letten, kan het voor u gemakkelijker zijn door te sporten.

 

Als je niet wist waar je een genetisch onderzoek moest doen, dan weet je het nu. U bent op de juiste plaats. Als u nog vragen heeft, kunt u ons bellen of schrijven.

 

Samengevat: met de sportgenetische test van 24Genetics behaalt u optimale resultaten. Verbeter de tijden waarin u die resultaten krijgt. Ontwikkel je volledige fysieke potentieel. Veiliger trainen. Vermijd letsel. Of motiveer jezelf zelfs om te gaan sporten, als je dat nog niet hebt gedaan.

Onthoud dat de genetische tests van 24Genetics preventief zijn. Dat wil zeggen, het heeft geen klinische of diagnostische validiteit. We raden u aan onze rapporten te delen met een sport- of gezondheidsprofessional, zodat zij u kunnen vertellen of zij het nodig achten om enig aspect te verdiepen.

Lees meer ...

rauw

Heb je al andere genetische tests besteld?

Als u al een van onze genetische rapporten hebt of een van 23andme, Ancestry.com of andere bedrijven, kunnen we uw onbewerkte gegevens gebruiken om uw 24Genetics-sportrapport te maken. En met het gemak dat u niet nog een DNA-monster hoeft op te sturen. Koop het gewoon bij ons winkel en binnen korte tijd heeft u uw sportgenetica-rapport.

Veel gestelde vragen

HOE WORDT DE 24GENETICS SPORTTEST UITGEVOERD?

Makkelijker kan niet. We sturen u een DNA-kit om een ​​monster van uw speeksel te nemen. Op deze video je hebt de gedetailleerde instructies. Volg de stappen in de video en stuur het monster naar ons terug. Ons laboratorium in de Europese Unie haalt het DNA uit uw staal. Met alle gegevens die zijn verkregen in de sequencing (dit is de naam van het proces van het extraheren van genetische informatie uit uw DNA-monster) zullen we een complexe computeranalyse uitvoeren. Het exclusief door 24Genetics ontwikkelde algoritme zal de nieuwste genetische studies toepassen. Ten slotte genereert het het rapport dat we u geven.

IS ER IN MIJN LAND BESCHIKBAARHEID OM DEZE TEST TE MAKEN?

U kunt onze DNA-testen overal uitvoeren, aangezien we onze kits naar elk land ter wereld verzenden en de verzending gratis is. We zullen uw bestelling zo snel mogelijk verzenden vanuit het 24Genetics-distributiecentrum dat zich het dichtst bij uw huis bevindt. Retourverzending is inbegrepen in verschillende landen, zoals de VS, Spanje of Frankrijk, en ons All-in-One-pakket kan wereldwijd gratis worden opgehaald.

BEPALEN MIJN GENEN ALLES?

Je genen zijn erg belangrijk en bepalen de aanleg voor hoe je lichaam werkt. Maar er zijn veel andere factoren die het beïnvloeden: levensstijl, lichaamsbeweging, voeding ... In ieder geval helpt jezelf goed kennen om je lichaam op de meest geschikte manier te behandelen. Dat is wat genetica je geeft: informatie en dus kennis.

KAN IK MIJN RAPPORT BIJWERKEN?

Wanneer we ons rapport verbeteren, zullen we u hiervan op de hoogte stellen. Houd er rekening mee dat wanneer we een nieuwe eigenschap opnemen in een van onze rapporten, we eerder meerdere tests hebben uitgevoerd om de wetenschappelijke ondersteuning van deze informatie te garanderen.

KAN IEDEREEN EEN 24GENETICS TEST KRIJGEN?

Zo is het. Iedereen, ongeacht leeftijd, kan onze genetische test doen. Wanneer het een baby of een oudere persoon is die de test gaat ondergaan, vragen wij u om ons hiervan op de hoogte te stellen om u een speciale kit te sturen die het verzamelen van het speekselmonster vergemakkelijkt.

WAT KRIJG IK PRECIES ALS IK DEZE TEST MAAK?

Je ontvangt een gedetailleerd en persoonlijk rapport in de e-mail die je hebt toegevoegd bij het registreren van je kit. Als u wilt, kunt u ook uw onbewerkte gegevensbestand met de inhoud van uw genetische kaart opvragen en wij zullen het u per e-mail toesturen.

ZIJN ALLE SPORT GENETISCHE TESTS HETZELFDE?

Niet alle sportgenetische tests zijn hetzelfde. Er zijn niet veel biotechbedrijven met de capaciteit om deze complexe analyses uit te voeren en de meeste geven zeer slechte conclusies over het aantal resultaten. Dankzij onze test, met zo'n 700.000 genetische markers en onze complexe algoritmen, kunnen we tot nu toe het meest complete genetische sportonderzoek op de markt aanbieden. De genetische informatie die door 24Genetics wordt verstrekt, is geldig voor onderzoeks-, informatie- en onderwijsdoeleinden. Het is in geen geval geldig voor klinisch gebruik.

WAAROM ZEG JE DAT DIT DE BESTE SPORT-GENETISCHE TEST IS?

Voor de hoeveelheid nuttige informatie die wij u bieden en voor het kwaliteitsniveau van die informatie. Andere tests kunnen niet zoveel nuttige informatie voor uw training identificeren, noch kunnen ze deze met dezelfde kwaliteit analyseren als wij. Maar dit zijn niet de enige redenen; als je alles wilt weten, klik hier.

IS DEZE SPORT GENETISCHE TEST GELDIG VOOR DIAGNOSTISCH GEBRUIK?

Nee, het is niet geldig voor klinisch of diagnostisch gebruik. Daarvoor zijn er andere soorten tests die moeten worden voorgeschreven door gezondheidswerkers.

WAAR IS DE 24GENETICS-TEST OP GEBASEERD?

Onze tests zijn gebaseerd op talloze genetische studies met de hoogste erkenning en acceptatie door de internationale wetenschappelijke gemeenschap. Wetenschappelijke studies worden gepubliceerd, via prestigieuze instellingen en organisaties, in bepaalde databases, zolang er een zekere mate van consensus is. Deze gevalideerde onderzoeken worden gebruikt bij het maken en bijwerken van ons algoritme, dat wordt toegepast op de genetische gegevens van onze klanten.

ALS IK EEN LAGE PREDISPOSITIE HEB OM VERWONDEN TE WORDEN, BEN IK ER ZEKER VAN DAT IK GEEN GEWOND ZAL?

Absoluut niet. Het niet hebben van een grotere genetische aanleg is geen garantie dat je niet gewond raakt. Deze onderzoeken worden uitgevoerd op basis van statistische gegevens verkregen van een voldoende grote steekproef van mensen, waarbij genetische verschillen worden waargenomen tussen mensen met een bepaalde pathologie en mensen die dat niet hebben. Het type conclusie dat meestal wordt getrokken, is dat mensen met een genetische verandering een grotere aanleg hebben om aan een bepaalde pathologie te lijden. Hoewel dit niet betekent dat 100% van de mensen met deze wijziging deze pathologie zullen hebben. Evenzo betekent het niet dat 100% van de mensen die deze wijziging niet hebben, niet aan deze pathologie kunnen lijden.

WAT BETEKENT HET OM GENETISCHE VOORDELEN TE HEBBEN IN EIGENSCHAPPEN ZOALS KRACHT?

Het rapport geeft de neigingen aan die je moet hebben om op deze eigenschap in te spelen, ongeacht of je dit vermogen in je dagelijkse leven traint. Dat betekent dat je een groter genetisch voordeel hebt om deze eigenschap te ontwikkelen. Genetische aanleg is echter niet de enige factor die van invloed is op uw atletische ontwikkeling. Er zijn nog tal van andere factoren die ook een rol spelen. Als je bijvoorbeeld graag weerstandstraining doet, is de kans groot dat je die capaciteit het meest ontwikkelt, zelfs als je genetica je aanvankelijk vatbaar maakt om kracht te ontwikkelen.

WAT WORDT GEDEFINIEERD ALS EEN KRACHTACTIVITEIT?

Krachtactiviteiten zijn al die activiteiten die te maken hebben met explosieve reacties, zoals het tillen van hoge gewichten met weinig herhalingen of sprinten in de race. Van 24Genetics nodigen we je in ieder geval uit om op een gepersonaliseerde manier te trainen door de resultaten van je rapport te delen met sportprofessionals.

Wilt u onze sportgenetische test aanbieden of aanbevelen aan uw klanten?

Bent u een coach, heeft u een sportschool of een sport gerelateerd bedrijf, ontdek dan op onze website van partners en distributeurs alle formules die we voor u hebben en zet een stap voorwaarts in uw bedrijf.

  0
  Winkelwagen
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken verzending
   Breng Coupon