Sport genetische test

Train met intelligentie. Ken je mogelijkheden met een DNA-sporttest.
Meer info

Voorgeslacht

Gezondheid

Voeding

Pharma

Sport

Huid

persoonlijkheid

All in One

microbiota

PROMOTIE!

 Alles in één + CROSSDNA gratis

Promo huidverzorging

299$

259$

sport evenwicht
sport productdoos

Jezelf kennen is het beste startpunt. Onze sportgenetica-test is de meest complete die momenteel op de markt is. Het geeft u cruciale gegevens om uw trainingsprogramma op de meest intelligente manier te plannen, zodat u uw doelen kunt bereiken en blessures kunt voorkomen.

Ontdek je mogelijkheden met een DNA-sporttest!

Sportprofiel

Deze DNA-test voor atleten analyseert uw genen en uw aanleg presteren in duursporten versus explosieve sporten. Daarnaast onderzoeken we de aerobe capaciteit (VO2max) die in uw genen is vastgelegd, evenals andere sportgerelateerde vaardigheden.

Gespierd profiel

Deze genetische studie analyseert uw genen en uw aanleg presteren in duursporten versus explosieve sporten. Daarnaast onderzoeken we de aerobe capaciteit (VO2max) die in uw genen is vastgelegd, evenals andere sportgerelateerde vaardigheden.

Metabolische profilering

Lichaamsbeweging beïnvloedt niet iedereen op dezelfde manier. In uw genetische code kunnen we uw aanleg voor de voordelen van sport. Hoe u aanleg heeft om af te vallen, uw insulinegevoeligheid en atletische prestaties, en zelfs uw aanleg voor cholesterolverlaging door inspanning.

Blessurerisico

Verschillende onderzoeken hebben specifieke genotypen in verband gebracht met een aanleg voor bepaalde soorten letsel. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de gewrichten. We kunnen je vertellen over deze aanleg, uitgedrukt in bepaalde genen en geassocieerd met grotere fragiliteit van de ligamenten en andere specifieke pathologieën, zoals achillespeesproblemen.

Cardiovasculair profiel

We kunnen zien wat uw genen zeggen over hoe uw bloeddruk kan reageren op inspanning. Ook al uw aanleg om het te verlagen door regelmatige lichaamsbeweging en de impact van uw genetica op het effect van lichaamsbeweging op uw HDL-cholesterol of uw hartslag te begrijpen.

Download ons voorbeeld Sport DNA-rapport
Rapporten beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Pools, Spaans, Duits en Servisch.

VOORBEELD VAN DNA-GEZONDHEIDSTEST
sport testrapport

Om de top in de sportwereld te bereiken, het is niet genoeg om hard te trainen; je moet intelligent trainen, om jezelf te leren kennen en hoe genetica sport beïnvloedt, is het beste startpunt. Onze sportgenetica-test is momenteel de meest complete op de markt. Het geeft je de belangrijkste gegevens om je training op de meest intelligente manier te plannen. Hierdoor bereikt u uw maximum en voorkomt u blessures.

 

 

Wat voor type atleet ben jij?

We kunnen zeggen dat er twee soorten atleten zijn. Mensen die lichaamsbeweging doen om fit te blijven, voor hun lichaam zorgen, op gewicht blijven en ziektes voorkomen, sporten als onderdeel van een gezond leven, en professionele of competitieve atleten die hun lichaam tot het uiterste drijven om hun doelen te bereiken, records en bereik de hoogst mogelijke prestaties. En we kunnen nog een derde type sporter toevoegen: degene die nog niet weet dat hij een sporter is omdat hij nog niet is begonnen met sporten.

In het geval van professionele en topsport is het meer dan gebruikelijk om een ​​atletische genetische test te gebruiken om de natuurlijke aanleg van elke atleet te achterhalen. Op deze manier kunnen ze hun training oriënteren op maximale efficiëntie. Coaches gebruiken dit soort tools steeds vaker bij het ontwikkelen van de gepersonaliseerde plannen die ze voor elk van hun atleten ontwerpen. En niet alleen de sporttest levert waardevolle informatie op, maar ook voeding, gezondheid en zelfs talent- en persoonlijkheidstesten. Daarom volgt sportcoaching tegenwoordig meestal een holistische benadering.

Als eenvoudige voorbeelden van de gegevens die worden geleverd door een genetische sporttest, hebben onderzoeken met familieleden aangetoond dat: tot 90% van de variatie in spiermassa en tot 60% van de variatie in spierkracht zijn erfelijk. Of die macht is voor 80% geërfd afhankelijk van het specifieke spiertype (isometrische kniekracht, handkracht, elleboogflexie...).

Maar ook amateurs hebben baat bij alle informatie die een DNA-sporttest biedt.

Er zijn veel niveaus van sportliefhebbers, en velen hebben veel kennis en een hoog prestatieniveau, zelfs als ze er niet professioneel mee bezig zijn. Maar ook degenen die gewoon een gezond leven willen leiden en voor hun lichaam willen zorgen, hebben veel baat bij een DNA-sporttest. Het bevat bijvoorbeeld informatie over voor welke blessures ze vatbaarder zijn of dat ze genetisch meer geschikt zijn voor explosieve of duursporten.

Maar wat als je niet sport? Misschien vind je het niet leuk; misschien heb je er niet over nagedacht omdat je je algemene welzijn redelijk vindt, maar misschien ben je je niet bewust van de voordelen die het je kan opleveren. Sport kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen of de insulinegevoeligheid te verbeteren. En natuurlijk het meest voor de hand liggende: het kan je helpen om een ​​geschikte body mass index te bereiken. En onze genetica vertelt ons wat onze neiging is om het goed te doen met sport op elk van deze gebieden. Als u uw cholesterol niet kunt verlagen door op uw dieet te letten, kunt u dit misschien gemakkelijker doen door te sporten.

Kortom, met de 24Genetics DNA Sport Test behaalt u optimale resultaten en verbetert u de tijden waarin u die resultaten behaalt. Ontwikkel je volledige fysieke potentieel, train met meer zelfvertrouwen, voorkom blessures of motiveer je zelfs om te gaan sporten als je dat nog niet doet.

Onthoud dat genetische tests van 24Genetics sport preventief zijn. Ze hebben geen klinische of diagnostische validiteit. We raden je aan om onze rapporten te delen met een sport- of gezondheidsprofessional, zodat zij je kunnen vertellen of ze het nodig vinden om dieper op een bepaald aspect in te gaan.

Lees meer ...

rauw

Heb je al andere genetische tests besteld?

Als u al een van onze genetische rapporten hebt of een van 23andme, Ancestry.com of andere bedrijven, kunnen we uw onbewerkte gegevens gebruiken om uw 24Genetics-sportrapport te maken. En met het gemak dat u niet nog een DNA-monster hoeft op te sturen. Koop het gewoon in onze winkel en binnen de kortste keren heb je je sportgenetica-rapport.

Veelgestelde vragen

HOE DOET U DE 24GENETICS DNA SPORT TEST?

Makkelijker kan niet. We sturen je een DNA-kit om een ​​monster van je speeksel te nemen. In deze video, je hebt gedetailleerde instructies. Volg de stappen in de video en stuur het monster naar ons terug. Ons laboratorium in de Europese Unie haalt het DNA uit uw staal. Met alle gegevens die uit de sequencing zijn verkregen (dit is de naam van het proces van het extraheren van genetische informatie uit uw DNA-monster), voeren we een complexe computeranalyse uit. Het exclusief door 24Genetics ontwikkelde algoritme zal de nieuwste genetische studies toepassen. Ten slotte genereert het het rapport dat we aan u leveren.

IS DEZE TEST BESCHIKBAAR IN MIJN LAND?

U kunt onze DNA-sporttest overal doen, aangezien we onze kits naar elk land ter wereld verzenden en de verzending gratis is. We zullen uw bestelling zo snel mogelijk verzenden vanuit het 24Genetics-distributiecentrum dat het dichtst bij u in de buurt is. Bovendien is retourzending inbegrepen in verschillende landen, zoals de VS, Spanje of Frankrijk, en ons All-in-One-pakket kan wereldwijd gratis worden opgehaald.

BEPALEN MIJN GENEN ALLES?

Je genen zijn erg belangrijk en bepalen de aanleg van hoe je lichaam functioneert. Maar ook je levensstijl heeft daar invloed op. Hoe dan ook, jezelf goed kennen helpt je om je lichaam op de meest geschikte manier te behandelen. Dat is wat je krijgt van genetische tests voor sportercapaciteiten: informatie en dus kennis.

KAN IK MIJN RAPPORT BIJWERKEN?

Wanneer we ons rapport verbeteren, zullen we u hiervan op de hoogte stellen. Houd er rekening mee dat wanneer we een nieuwe eigenschap opnemen in een van onze rapporten, we vooraf meerdere tests uitvoeren om ervoor te zorgen dat de informatie wetenschappelijk onderbouwd is.

KAN IEDEREEN EEN 24GENETICS DNA SPORT TEST DOEN?

Ja: iedereen, ongeacht leeftijd, kan onze sportgenetische test doen. Als het echter een baby of een oudere persoon is die de test gaat doen, vragen wij u ons dit bij uw bestelling te laten weten, zodat wij u een speciale kit kunnen sturen die het verzamelen van het speekselmonster vergemakkelijkt.

WAT KRIJG IK PRECIES WANNEER IK DEZE SPORT GENETISCHE TEST MAAK?

Je ontvangt een gedetailleerd en persoonlijk rapport op het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij het registreren van je kit. Als u wilt, kunt u ook uw onbewerkte gegevensbestand met de inhoud van uw genetische kaart opvragen, en we zullen het u per e-mail toesturen.

ZIJN ALLE SPORT GENETISCHE TESTS HETZELFDE?

Niet alle genetische tests voor atleten zijn hetzelfde. Er zijn maar een paar biotechbedrijven met de capaciteit om deze complexe analyses uit te voeren, en de meeste geven zeer slechte conclusies in termen van het aantal resultaten. Dankzij onze DNA-sporttest, met zo'n 700,000 genetische markers en onze complexe algoritmen, kunnen we bieden wat volgens ons het meest uitgebreide sportgenetische onderzoek op de markt is. De genetische informatie die door 24Genetics wordt verstrekt, is geldig voor onderzoeks-, informatie- en educatieve doeleinden. Het is in geen geval geldig voor klinisch gebruik.

WAAROM ZEG JE DAT DIT DE BESTE DNA-SPORTTEST IS?

Vanwege de hoeveelheid nuttige informatie die we u bieden en het kwaliteitsniveau van die informatie. Andere atletische tests kunnen niet zoveel nuttige informatie voor uw training identificeren, noch kunnen ze deze met dezelfde kwaliteit analyseren als wij. Maar dit zijn niet de enige redenen; als je ze allemaal wilt weten, klik hier.

IS DEZE SPORT GENETISCHE TEST GELDIG VOOR DIAGNOSTISCH GEBRUIK?

Nee, het is niet geldig voor klinisch of diagnostisch gebruik. Daarvoor zijn er andere soorten tests die gezondheidswerkers moeten voorschrijven.

WAAR ZIJN DE 24GENETICS DNA SPORT-TESTS OP GEBASEERD?

Onze tests zijn gebaseerd op talloze genetische studies met de hoogste erkenning en acceptatie door de internationale wetenschappelijke gemeenschap. De wetenschappelijke studies worden gepubliceerd, via prestigieuze instellingen en organisaties, in specifieke databanken, zolang er een zekere mate van consensus is. Deze gevalideerde onderzoeken worden gebruikt om ons algoritme te maken en bij te werken, dat we toepassen op de genetische gegevens van onze klanten.

BEN IK ER ZEKER VAN DAT IK GEEN BESLECHTING HEB ALS IK EEN LAGE PREDISPOSITIE VOOR LETSEL HEB?

Absoluut niet. Het niet hebben van een hogere genetische aanleg is geen garantie dat je niet geblesseerd raakt. Deze onderzoeken worden uitgevoerd op basis van statistische gegevens die zijn verkregen van een voldoende grote steekproef van mensen - de genetische verschillen tussen mensen met een bepaalde pathologie en degenen die dat niet hebben, worden waargenomen. Het type conclusie dat meestal wordt getrokken, is dat mensen met een genetische verandering een grotere aanleg hebben om aan een specifieke pathologie te lijden. Dit betekent echter niet dat 100% van de mensen met die verandering die pathologie zullen hebben. Evenzo betekent het niet dat 100% van de mensen die die verandering niet hebben, niet aan die pathologie zullen lijden.

WAT BETEKENT HET OM GENETISCHE VOORDELEN TE HEBBEN IN BEPAALDE EIGENSCHAPPEN?

Het rapport geeft aan welke neigingen je hebt om op deze eigenschap te reageren, ongeacht of je dit vermogen in je dagelijkse leven traint. Dit betekent dat je een groter genetisch voordeel hebt bij het ontwikkelen van deze eigenschap. Maar genetische aanleg is niet de enige factor die van invloed is op je atletische ontwikkeling. 

WAT WORDT GEDEFINIEERD ALS EEN KRACHTACTIVITEIT?

Krachtactiviteiten zijn al die activiteiten die te maken hebben met explosieve reacties, zoals het tillen van zware gewichten met weinig herhalingen of sprinten tijdens het hardlopen. In ieder geval nodigen we u van 24Genetics uit om op een gepersonaliseerde manier te trainen door de resultaten van uw rapport te delen met sportprofessionals

24g business partners-logo

Wilt u onze DNA-sporttest aanbieden of aanbevelen aan uw klanten?

Als je een coach bent, een sportschool hebt of een bedrijf gerelateerd aan sport, ontdek dan alle programma's die we voor je hebben op de website van onze partners en distributeurs en zet een stap voorwaarts in je bedrijf.

  0
  Winkelmand
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon