DNA dieet testen

Onze DNA-dieettests zullen u waardevolle informatie opleveren voor uw dieet en welzijn
Meer info

Voorgeslacht

Gezondheid

Voeding

Pharma

Sport

Huid

persoonlijkheid

All in One

microbiota

PROMOTIE!

 Alles in één + CROSSDNA gratis

Promo huidverzorging

299,00

299,00

VOEDING DNA-TEST
PRODUCTBOX 24GENETICS NUTRIGENETICA

We zien vaak dat iemand met een bepaald dieet afvalt, terwijl een ander niet hetzelfde effect bereikt. De reden voor dit verschil zit in onze genen.

Optimaliseer uw dieet met onze DNA-voedingstests.

 

 

Of je nu wilt eten zo gezond mogelijk of afvallen, het nemen van deze genetische dieettest is de beste manier om te beginnen. Je zult fundamentele dingen leren, bijvoorbeeld van welke voedingsstoffen je meer zou moeten eten, omdat je een genetische neiging hebt om ze niet zo effectief op te nemen als andere mensen. Er zijn kleine genetische varianten die ervoor zorgen dat je metaboliseert specifieke vitamines en mineralen slecht, daarom uw lichaam heeft er mogelijk meer van nodig. We kunnen enkele hiervan in uw genen detecteren met een nutrigenomische test.

Hetzelfde geldt voor veel andere voedingsstoffen, omdat je verschillende reacties kunt hebben op bepaalde soorten vetten, of koolhydraten, enzovoort. Bovendien dankzij genetische DNA-dieettest je kunt meer over jezelf leren.

Download ons voorbeeld nutrigenetisch rapport.
Rapporten beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Pools, Spaans, Duits en Servisch.

beknopte versie
nutrigenetische rapport test

Zijn nutrigenetica en nutrigenomics hetzelfde?

Het zijn twee concepten die vaak als synoniemen worden gebruikt om de gezamenlijke studie van voedsel met genomica en andere omics-wetenschappen en hun invloed op de verschillende fenotypes van gezondheidsziekten te bespreken.

Nutrigenetics bestudeert de verschillende reacties op voeding, afhankelijk van het genotype van elk individu (soort gen). Aan de andere kant, nutrigenomics bestudeert de moleculaire mechanismen die de verschillende fenotypische reacties op voeding verklaren, afhankelijk van het specifieke genotype van elk individu. Met andere woorden, het analyseert hoe voedingsstoffen de genexpressie beïnvloeden.

Beide disciplines zijn gebieden van de zogenaamde nutritionele genomics. Al tientallen jaren hebben nutrigenetische en nutrigenomische studies grote hoeveelheden informatie opgeleverd die ons in staat stellen te benaderen wat we precisievoeding kunnen noemen. Het bestaat in wezen uit: rekening houdend met de bijzonderheden van elk individu om een ​​zo gezond mogelijk dieet te krijgen. En om uw behoeften en aanleg te kennen, heeft u een DNA-voedingstest nodig.

Evenzo kan voeding een pathologie helpen voorkomen of behandelen. Hoe persoonlijker de voeding en eetgewoonten, hoe groter de bijdrage aan verbetering of herstel. Er zijn talloze voedingsmiddelen en soorten diëten die beide disciplines hebben geanalyseerd, waaronder: waarvan het mediterrane dieet een van de meest opvallende is. Er zijn onderzoeken die hebben aangetoond dat het kan interageren met het genoom en het risico op bepaalde pathologieën bij bepaalde soorten mensen kan verminderen.

 

Wat houdt de DNA-dieettest van 24Genetics in?

In dit opzicht, de 24Genetics DNA-voedingstest omvat genetische aanleg voor de effectiviteit van het mediterrane dieet, het vetarme dieet en het koolhydraatarme dieet.

Bovendien is individuele genetica niet alleen gerelateerd aan gezondheid. Maar ook met aspecten als smaakperceptie, emotioneel eten, de neiging om te snacken, het gevoel van verzadiging, etc. Al deze aspecten worden ook meegenomen in de 24Genetics nutrigenomic test.

 

DNA-dieettest: gepersonaliseerde diëten volgens uw genen

Ieder mens is anders, zowel in wat we zien als wat we niet zien. Veel van de antwoorden zitten in onze genen, en nutrigenetica is de wetenschap die deze verschillen bestudeert. Het is ons waarschijnlijk al vaker opgevallen dat we denken niet allemaal hetzelfde over voedsel, en het heeft ook niet hetzelfde effect op ons lichaam. Veel factoren beïnvloeden onze body mass index, maar het lijkt duidelijk dat er een genetische aanleg is voor obesitas. De sleutel ligt in genetische variaties en daarom laten steeds meer mensen een DNA-voedingstest uitvoeren.

Dus, als u zich zorgen maakt over het verliezen van gewicht, kan uw genetische informatie u veel helpen. We kunnen uw aanleg zien voor wat voor soort dieet voor gewichtsverlies het meest effectief zal zijn. Met DNA-dieettests kunnen we zien of je aanleg hebt om gemakkelijker af te vallen en zien wat je genen zeggen over wat misschien wel de meest effectieve manier is om af te vallen en je beter te voelen dan ooit.

Lees meer ...

Ons nutrigenetisch rapport bevat de volgende secties:

Gezonder dieet

Op basis van uw genetische code kunt u zien wat uw genetische aanleg is voor bepaalde voedingsmiddelen en welke soorten diëten het beste bij u passen

Vitaminen en mineralen

We analyseren de genen die van invloed zijn op verschillende vitamines en mineralen, maar ook op je stofwisseling, zodat je weet van welke voedingsmiddelen je meer en welke minder moet eten.

Metabolisme

Ken uw aanleg voor cholesterol- of triglycerideniveaus. Begrijp waarom uw lichaam anders kan reageren op enkele van de belangrijkste metabole triggers

Je zintuigen

Sommige genen zullen ons een aantal interessante inzichten geven, zoals je mogelijke vermogen om bepaalde smaken intenser te voelen of dat je vatbaar bent voor zoetekauw of snack. We zullen ook kijken naar genen die de effecten van cafeïne kunnen beïnvloeden en nog veel meer

Jouw gewicht en jij

We zullen kijken naar de genen die de effectiviteit van diëten voor gewichtsbeheersing beïnvloeden. Sommige genen beïnvloeden de neiging om aan te komen, de moeilijkheid om verzadigd te zijn en het verlangen om te eten. Het meest effectieve dieet is niet voor iedereen hetzelfde, en het antwoord kan in onze genen liggen.

rauw

Heeft u al eerder een genetische test besteld?

Als u al een van onze genetische tests of een test van 23andme, Ancestry.com of een ander bedrijf hebt gedaan, kunnen we uw onbewerkte gegevens gebruiken om uw 24Genetics Nutrigenetics-rapport te maken, iets wat andere bedrijven niet kunnen doen.

Veelgestelde vragen

HOE WORDT DE DNA DIEET TEST UITGEVOERD?

Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Eerst ontvang je een DNA-kit om een ​​monster van je speeksel te nemen, bekijk de gedetailleerde instructies in een eenvoudige video door hier te klikken. Het enige wat u hoeft te doen is het monster naar ons terug te sturen en ons laboratorium zal de sequencing uitvoeren (het proces waarbij de genetische gegevens in uw DNA-monster worden geëxtraheerd). Ten slotte zullen we het door 24Genetics ontwikkelde algoritme toepassen op uw genetische informatie om het gedetailleerde rapport te verkrijgen dat we u zullen sturen.

KAN IK DEZE GENETISCHE DIEETTEST IN MIJN LAND DOEN?

Natuurlijk kan je dat. We kunnen een DNA-dieettestkit naar uw woning of werkplek sturen. Het maakt niet uit waar ter wereld je woont. Omdat we meerdere magazijnen over de hele wereld hebben, verzenden we uw bestelling vanaf de dichtstbijzijnde locatie.

MOET IK OP BASIS VAN DE RESULTATEN VAN MIJN NUTRIGENOMISCHE TEST EIGEN GROTE VERANDERINGEN IN MIJN DIEET AANBRENGEN?

U mag geen significante wijzigingen in uw behandelingen aanbrengen zonder de validatie van een voedingsdeskundige, een deskundige geneticus of uw arts, die toegang heeft tot veel meer van uw gezondheidsgeschiedenis. Onze tests analyseren een deel van de genetische markers in uw lichaam, niet allemaal, dus ze geven informatieve, geen diagnostische resultaten. Ze bieden waardevolle gegevens over genetische aanleg, maar er zijn nog veel meer factoren die van invloed zijn op uw voeding of welzijn. Daarom raden we aan om altijd te overleggen met specialisten op het gebied van voeding, gezondheid of genetica.

ZIJN MIJN GENEN HET ENIGE BELANGRIJKE DAT?

Onze genen bepalen grotendeels hoe we zijn, maar ook wij en onze omgeving moduleren deze genetische aanleg voor een groot deel, bijvoorbeeld levensstijl, sport, voeding en vele andere omstandigheden beïnvloeden ons organisme. Daarom zijn de geassocieerde genen significant, maar ze delen hun invloed op uw gezondheid, welzijn en uw leven in het algemeen met vele andere factoren.

ZIJN ALLE DNA DIEET-TESTS VAN DEZELFDE KWALITEIT?

Er zijn maar weinig biotechnologiebedrijven met de capaciteit om deze complexe onderzoeken uit te voeren. Als gevolg hiervan geven velen van hen zeer slechte conclusies in termen van het aantal resultaten. Onze test is gebaseerd op een state-of-the-art genetische analyse waarin we ongeveer 700,000 genetische markers analyseren.

WAAROM ZOU U DEZE NUTRIGENOMISCHE TEST KOPEN EN GEEN ANDERE OP DE MARKT?

De belangrijkste reden is dat we u meer relevante informatie kunnen bieden (u hoeft ons alleen maar te vergelijken met andere tests van concurrenten) en van hogere kwaliteit. Maar er zijn nog veel meer redenen die je kunt zien door hier te klikken.

WAAR IS DEZE DNA DIEET TEST OP GEBASEERD?

Wanneer er een hoge mate van consensus is, worden de meest relevante wetenschappelijke studies openbaar gemaakt via internationale instellingen en organisaties. Het complexe algoritme dat is ontwikkeld door 24Genetics omvat duizenden van deze genetische onderzoeken die worden erkend en geaccepteerd door de wetenschappelijke gemeenschap over de hele wereld, dus onze rapporten hebben een zeer hoog kwaliteitsniveau.

WAT KRIJG IK NA HET UITVOEREN VAN DEZE DNA-VOEDINGSTEST?

We sturen je een volledig en persoonlijk rapport naar het e-mailadres waarmee je je kit hebt geregistreerd. Bovendien kunt u op elk moment uw bestand met onbewerkte gegevens opvragen en we zullen het u per e-mail toesturen (het bestand met onbewerkte gegevens is een elektronisch bestand met uw genetische kaart).

 

HOE KAN IK MIJN RAPPORT UP-TO-DATE HOUDEN?

Wanneer we een nieuwe eigenschap ontwerpen voor opname in een van onze rapporten, voeren we verschillende tests uit voordat we deze openbaar maken. Wanneer dit gebeurt, nemen we contact met u op om u hiervan op de hoogte te stellen.

KAN IEDEREEN EEN GENETISCHE DIEETTEST ONDERNEMEN?

Iedereen, ongeacht leeftijd, kan onze genetische voedingstest doen. U hoeft alleen te weten dat als de test moet worden uitgevoerd op een baby of een bejaarde, we u een speciale kit kunnen sturen die het verzamelen van het speekselmonster vergemakkelijkt, laat het ons weten wanneer u uw bestelling plaatst.

IS EEN DNA DIEET-TEST HETZELFDE ALS EEN VOEDSELINTOLERANTIE-TEST?

Nee, een DNA-dieettest heeft niets te maken met een voedselintolerantietest (en is ook niet hetzelfde als een voedselallergietest). Genetische dieettesten zijn oneindig veel complexer en duurder dan de bovengenoemde tests, en de genetische informatie die ze verschaffen kan op geen enkele andere manier worden verkregen.

EEN DNA DIEETTEST ZEGT MIJ HOEVEEL CALORIEN MOET IK CONSUMENTEN?

Een genetische dieettest geeft dit soort informatie niet, omdat het afhangt van veel andere externe factoren, gewoonten, voeding en andere omgevingsfactoren. Het hangt ook af van uw voedingsdoelen: misschien wilt u afvallen of wilt u aankomen. Daarom kunt u uw nutrigenetica-test het beste delen met een diëtist of voedingsdienst, die gepersonaliseerde richtlijnen voor u kan ontwerpen.

WELK DIEET MOET IK VOLGEN?

24Genetics geeft geen advies over voedingsgewoonten, we geven u informatie over uw neigingen in ons nutrigenetisch rapport, maar het moet een professionele voedingsdeskundige zijn die u adviseert over het meest geschikte dieet voor u. Daarom raden we u aan uw analyse te delen met uw professionele referentie om een ​​gepersonaliseerd dieet uit te voeren.

WELKE VOEDSEL KAN IK ETEN?

De test van 24Genetics geeft geen informatie over specifieke voedselintoleranties. Daarom raden we aan om bij een vermoeden van een bepaalde intolerantie of allergie een gezondheidsprofessional te raadplegen.

KAN IK MET DEZE GENETISCHE DIEETTEST EEN VOEDINGSWIJZIGING WORDEN gediagnosticeerd?

De 24Genetics nutrigenetics-test is niet geldig voor klinisch of diagnostisch gebruik. Als uw gezondheidswerkers echter enige relevante pathologie in onze rapporten waarnemen, zullen zij een tweede test met klinische validiteit voorschrijven om de pathologie te bevestigen.

WAT IS NUTRIGENETICA?

Het is de discipline die de genetische varianten analyseert die je opslaat in je DNA en die rechtstreeks van invloed is op de manier waarop je verschillende moleculen metaboliseert. Evenals hoe verschillende diëten voor u werken of niet werken. De beste manier om uzelf te voeden en uw kwaliteit van leven te verbeteren, is door uw genetische aanleg voor cholesterol, triglyceriden, overgewicht, enz. te kennen. Gegevens zoals de opname van vitamine B12 of E zijn andere eigenschappen die in uw rapport zullen verschijnen. Raadpleeg voor meer details het voorbeeldrapport dat beschikbaar is op deze pagina van onze website.

IS NUTRIGENETICS EEN FAD, OF ZIT ER ROBUUSTE WETENSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING ACHTER?

Het is een kennisgebied dat al tientallen jaren wordt bestudeerd. Genetica interageert met ons dieet, dus de analyse van ons menselijk genoom is van fundamenteel belang. Het is een feit dat honderden wetenschappelijke studies dat nu ondersteunen. Deze onderzoeken worden binnen 24Genetics zorgvuldig onderzocht onder strikte wetenschappelijke kwaliteitscriteria om de meest wetenschappelijk relevante te selecteren. Bovendien werkt ons multidisciplinaire wetenschappelijke team ons rapport voortdurend bij, inclusief relevante nieuwe onderzoeken die ons in staat stellen het meeste uit uw DNA te halen.

WAAROM ZEGT MIJN NUTRIGENOMISCHE TEST DAT IK EEN SPECIFIEKE DEFICINTIE HEB WANNEER IK NORMALE BLOEDGEHALTE HEB?

De reden is heel simpel: genetica is niet alles. Het is een belangrijke factor om te overwegen, maar het is niet de enige bepalende factor. Waarschijnlijk wordt de genetische aanleg voor sommige tekortkomingen waarschijnlijk gecompenseerd door uw dieet.

24g business partners-logo

 

Heeft u een voedingspraktijk en wilt u meer waarde bieden aan uw klanten? Wilt u bijvoorbeeld onze DNA-dieettesten aanbevelen of op de markt brengen?

Bezoek de website van onze partner en ontdek alle formules die we voor u hebben.

  0
  Winkelmand
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon