24G-logo
0 0,00

Dr André Flores Bello

SAMENVATTING

André Flores Bello, PhD. Hij is een geneticus-bioloog en onderzoeker gericht op populatiegenetica en de studie van voorouders. 

Hij begon zijn professionele carrière bij het Centro de Extensión Universitaria y Divulgación Ambiental de Galicia als onderzoeker van de flora en zijn ecologische kenmerken in de baai van Santa Cruz in Oleiros, A Coruña. Vervolgens werkte hij als onderzoeksassistent in de Botany-groep van de Universiteit van A Coruña met het project "Studying South American populations of Eurosiberian species of Antoxantum odoratum".

In 2015 voltooide hij zijn masterstudie aan de Universiteit van Barcelona, ​​waar hij begon met zijn specialisatie op het gebied van evolutionaire en menselijke populatiegenetica. 

Vervolgens vervolgde hij zijn academische opleiding aan de Pompeu Fabra University, in Barcelona, ​​om zijn doctoraat in Evolutionaire Biologie te behalen met het proefschrift "Population Genetic Landscape of Basques". Het is aan deze universiteit waar hij zijn postdoctoraal onderzoek voortzette, wat resulteerde in verschillende wetenschappelijke artikelen en waarin hij zich als docent kon ontwikkelen in verschillende vakken van de graad in menselijke biologie, waaronder: genetica, evolutie, zoölogie en ecologie.

Momenteel werkt hij bij 24Genetics als productontwikkelaar en onderzoeker betrokken bij de ontwikkeling van verschillende genetische analyseproducten bij 24Genetics.

 

AANDACHTSGEBIEDEN

 • Biologie
 • Menselijke evolutie
 • Populatiegenetica


ONDERWIJS

PhD

Pompeu Fabra University

Evolutionaire Biologie

Uitstekend - CUM LAUDE

MASTER

Universiteit van Barcelona

Genetica en evolutionaire genomica

AFSTUDEREN

Universiteit van A Coruña

Biologie en biologische wetenschappen

 

ONDERZOEK

 • Het genetische landschap van de Mercheros: een ondervertegenwoordigde groep op het Iberisch schiereiland - 2021
  Het algemene beeld van menselijke genetische variatie is de afgelopen jaren sterk gevormd, maar veel populaties blijven grotendeels onderbelicht. In dit artikel analyseren we voor het eerst de Mercera-bevolking, een slecht bestudeerde en historisch vervolgde Spaanse etnische minderheidsgroep. De Merceros worden gekenmerkt door een rondreizende geschiedenis, gemeenschappelijke traditionele beroepen en het gebruik van hun eigen taal.
 • Genetische oorsprong, uniciteit en heterogeniteit van de Basken - 2021
  De Basken hebben van oudsher langs de westelijke Pyreneeën geleefd, in de Frans-Cantabrische regio, tussen de huidige Spaanse en Franse gebieden. In de afgelopen decennia zijn ze het onderwerp geweest van intensief onderzoek vanwege hun unieke culturele en biologische eigenschappen, die hen, met grote controverse, plaatsten als een heterogene, geïsoleerde en unieke populatie. Hun niet-Indo-Europese taal, Baskisch, wordt beschouwd als een belangrijke factor die het genetische landschap van de Basken vormgeeft. Er is echter nog steeds een levendig debat over de geschiedenis en veronderstelde uniciteit vanwege de beperkingen van eerdere studies. Hier analyseren we genoomgegevens van Baskische en omliggende niet-Euskera-sprekende groepen. Omringende niet-Baskisch sprekende groepen op microgeografisch niveau. We analyseerden in totaal ∼629,000
  Hele genoomvarianten in 1,970 moderne en oude monsters, waaronder 190 nieuwe individuen uit 18 monsterlocaties in het Baskische gebied. Voor de eerste keer zijn lokale en grootschalige analyses uitgevoerd op volledige genoomgegevens die de hele Frans-Cantabrische regio bestrijken, waarbij allelfrequentie en op haplotype gebaseerde methoden zijn gecombineerd. Onze resultaten laten een duidelijke differentiatie zien van Basken van omringende populaties, met niet-Baskische Baskische Frans-Cantabriërs in een tussenpositie. Bovendien wordt een sterke genetische heterogeniteit binnen de Basken waargenomen met een significante correlatie met geografie. Ten slotte kan de gedetecteerde Baskische differentiatie niet worden toegeschreven aan een externe oorsprong in vergelijking met andere Iberische en omliggende populaties. In plaats daarvan laten we zien dat een dergelijke differentiatie het resultaat is van een genetische continuïteit sinds de ijzertijd, gekenmerkt door perioden van isolatie en een gebrek aan recente genenstroom die versterkt had kunnen worden door de taalbarrière.
 • Patronen van genetische structuur en adaptieve positieve selectie in de Litouwse bevolking uit SNP-gegevens met hoge dichtheid - 2019.
  Analyse van geografisch specifieke regio's en karakterisering van fijnmazige patronen van genetische diversiteit kan een veel beter begrip vergemakkelijken van micro-evolutionaire processen die de lokale menselijke populaties beïnvloeden. Hier hebben we SNP-genotypegegevens met hoge dichtheid gegenereerd van 425 individuen uit zes geografische regio's van Litouwen en onze dataset gecombineerd met beschikbare oude en moderne gegevens om de genetische structuur van de populatie, voorouderlijke componenten en handtekeningen van positieve natuurlijke selectie in de Litouwse bevolking te onderzoeken. resultaten laten zien dat Litouwers een homogene populatie zijn, genetisch gedifferentieerd van naburige populaties, maar binnen de verwachte algemene Europese context. Bovendien bevestigen we niet alleen dat Litouwers een van de hoogste percentages van westerse, Scandinavische en oosterse jager-verzamelaars voorouders in Europese populaties behouden, maar ook dat van steppeherders uit de vroege tot midden-bronstijd, die samen het kenmerkende genetische karakter van de Litouwse bevolking. Tot slot hebben we onder de belangrijkste kenmerken van positieve selectie die bij Litouwers zijn gedetecteerd, verschillende kandidaatgenen geïdentificeerd die verband houden met voeding (PNLIP, PPARD), pigmentatie (SLC24A5, TYRP1 en PPARD) en immuunrespons (BRD2, HLA-DOA, IL26 en IL22).
 • Sequentiediversiteit van het Rh-bloedgroepsysteem in Basken - 2018
  De Basken vertonen specifieke culturele, demografische en genetische kenmerken die hen hebben gepositioneerd als een geïsoleerde en unieke populatie binnen Europa, zoals hun niet-Indo-Europese taal, Euskara. Historisch gezien leefden ze langs de westelijke Pyreneeën, tussen Spanje en Frankrijk, in een van de belangrijkste Europese gletsjervluchten tijdens het Laatste Glaciale Maximum. Het meest opvallende genetische kenmerk is hun hogere frequentie van het negatieve allel van de RhD-bloedgroep, een variant die verband houdt met hemolytische ziekte van de pasgeborene. Zowel demografische als adaptieve processen zijn gesuggereerd als mogelijke oorzaken van de hoge frequentie van RhD-negatief in Basken, maar geen van beide hypothesen is duidelijk aangetoond. Terwijl eerdere studies over het Rh-systeem in Basken zich voornamelijk richtten op serologische en genotypische diversiteit, analyseren we in dit werk genotypering en sequentiegegevens van de volgende generatie om een ​​algemeen kader te bieden van het genetische scenario van het systeem in Basken. In het bijzonder hebben we de meest relevante varianten van het systeem (D/d, E/e en C/c) gegenotypeerd en ter vergelijking drie ~6 kb flankerende regio's rondom de Rh-genen in Basken en ook in andere populaties gesequenced. Onze resultaten komen overeen met die van eerdere onderzoeken, waarbij Basken de hoogste frequentie van RHD-deletie hadden (47.2%). Haplotype-analyses van de D/d-, E/e- en C/c-varianten bevestigden een verband tussen het RhC-allel, waarvan eerder werd gesuggereerd dat het onder positieve selectie stond, en de RhD-positieve variant in niet-sub-Sahara-populaties, waaronder Basken. We vonden ook extreme differentiatie voor de C/c-variant bij het vergelijken van sub-Sahara en niet-sub-Sahara populaties.

 

CURSUSSEN

 • Paleogenomica van oud DNA - Physalia
 • Geassocieerd met Instituut voor Evolutionaire Biologie (CSIC-Universitat Pompeu Fabra)
 • Onderzoeksethiek en bescherming van persoonsgegevens
 • Geassocieerd met Instituut voor Evolutionaire Biologie (CSIC-Universitat Pompeu Fabra)
 • Wetenschap illustreren 7
 • Geassocieerd met Instituut voor Evolutionaire Biologie (CSIC-Universitat Pompeu Fabra)
 • DNA-sequencing door capillaire elektroforese Geassocieerd met de Universiteit van A Coruna

 

GERELATEERDE LINKS:

 
Historische afkomst: een emotionele reis naar het verleden

Historische afkomst: een emotionele reis naar het verleden

Ontdek je diepste wortels met het historische vooroudersrapport van 24Genetics. Stel je voor dat je terug in de tijd kunt reizen, niet alleen om meer te weten te komen over de geschiedenis van de wereld, maar ook om te ontdekken hoe je eigen voorouders hebben bijgedragen aan het vormgeven ervan. Dat is precies wat wij bieden...

farmacogenetica

farmacogenetica

Wat is een medicijn Een medicijn is elke actieve fysisch-chemische stof die een interactie aangaat met het lichaam en het modificeert om een ​​ziekte te genezen, te voorkomen of te diagnosticeren. Geneesmiddelen reguleren reeds bestaande functies, maar zijn niet in staat om nieuwe te creëren [1]. Drugsactie Over het algemeen is een medicijn...

Genetica en voorouders

Genetica en voorouders

De meesten van ons die tegenwoordig in de wereld leven, komen uit wat ooit een relatief kleine populatie was. De afgelopen 200 jaar, en steeds meer vandaag, heeft dit opwindende feit de nieuwsgierigheid van veel mensen gewekt. We willen graag weten uit welke regio's we komen en waar onze vorige...

24Genetica in de natuur

24Genetica in de natuur

Nature publiceert de meest uitgebreide genetische studie over COVID-19, met medewerking van 24Genetics. 24Genetics, een leider in consumentengenetica, heeft deelgenomen aan de meest uitgebreide studie tot nu toe over genetica en COVID-19. Als onderdeel van HGI (Host Genetics Initiative),...

Genetica en medicijnen

Genetica en medicijnen

Duizenden mensen sterven elk jaar in verschillende delen van de wereld door het misbruik van drugs. Al tientallen jaren weten we echter hoe medicijnen interageren met onze genen (1). Farmacogenetica is de wetenschap die verantwoordelijk is voor het analyseren en toepassen van de kennis in DNA...

  0
  Winkelmand
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon