Voorouders DNA-testen

De meest complete Ancestry DNA-test op de markt.
MEER INFO

Voorgeslacht

Gezondheid

Voeding

Pharma

Sport

Huid

persoonlijkheid

All in One

microbiota

PROMOTIE!

 Alles in één + Ancestrum GRATIS

Promo huidverzorging

289,00

289,00

de voorouders boom
voorouders productdoos

Ons afkomstrapport laat zien waar onze voorouders vandaan komen. We gaan dieper dan elke andere test ter wereld.

 

Ontdek je voorouders met een Ancestry DNA-test!

Ken uw afkomst met onze genetische tests voor voorouders en identificeer waar uw oorsprong ligt uit duizenden regio's. 24Genetics is een Europese leider in etniciteitstesten omdat we complexe genetische algoritmen hebben die uw genen en voorouders analyseren, zodat we kunnen achterhalen wat uw afkomst is, zowel vaderlijk als moederlijk.

We vergelijken uw genetisch onderzoek met een uitgebreide DNA-database, met genomische markers van vele plaatsen in de wereld. Dankzij de genetica geërfd van uw voorouders, kunnen we de geografische gebieden en landen waar ze vandaan kwamen. 24Genetics gaat dieper dan enige andere test ter wereld. 

Deze test wordt uitgevoerd met behulp van autosomaal DNA. Dit geeft ons genetische informatie van zowel de vader als de moeder, geërfd van vorige generaties, honderden of zelfs duizenden jaren teruggaan.

Er zijn verschillende methoden om voorouderlijke wortels te berekenen, met verschillende resultaten. 24Genetics gebruikt de beste algoritmen, en hoewel genetische afkomst geen exacte wetenschap is, komen we steeds dichterbij. Dankzij onze voorouderlijke DNA-test, met meer dan 700,000 genetische markers, hebben we toegang tot een ongelooflijk detailniveau.

Onze DNA-testen worden voortdurend verbeterd. De wetenschappers van 24Genetics hebben een van de beste voorouderlijke DNA-tests geproduceerd, met regionale gegevens die voorheen ongehoord waren in de wereld van genealogisch onderzoek.

Onze familiegeschiedenissen zijn even uniek als vaak onbekend. Voor het eerst opent de wetenschap de deuren. Het stelt ons in staat om weten, door middel van wetenschappelijk bewijs, waar we vandaan kwamen en waar onze voorouders leefden.

Net als de rest van onze tests is deze genealogische DNA-test eenvoudig uit te voeren. We sturen je een kit met eenvoudige instructies en instructievideo's. Deponeer gewoon wat speeksel in het reageerbuisje dat in de kit zit en stuur het buisje terug naar ons, en binnen een paar weken sturen we je het rapport.

Download ons voorbeeld van het voorouderrapport
Rapporten beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Pools, Spaans, Duits en Servisch.

kaart van voorouders
voorouders rapporteren test
voorouderkaart

Wist je dat onze DNA Ancestry Test kan je laten zien waar je voorouders vandaan komen?

 

Steeds meer mensen vragen zich af wat hun voorouderlijke afkomst is. We denken meestal te weten waar onze voorouders vandaan komen, maar de meeste van deze informatie is beperkt tot het weinige dat onze ouders of grootouders ons vertellen.

Als u uw genealogische test doet, zult u misschien verrast zijn door de resultaten, want misschien bevinden uw voorouders zich in een hoog percentage van de landen die u zich niet had voorgesteld of, binnen uw land, zijn de regio's niet wat u had verwacht.

Een voorouderlijke DNA-analyse is een genetische studie van uw voorouders die u informatie zal geven over waar uw voorouders tot vele honderden jaren geleden leefden.

Onze geschiedenis is ook geschreven in onze genen, die een soort reservekopie hebben van waar onze voorouders zich hebben gevestigd. Maar interessanter is dat ook grote historische gebeurtenissen hun stempel op ons DNA drukken, zoals bijvoorbeeld de hongersnood van de Eerste Wereldoorlog.

Deze aangeboren nieuwsgierigheid van mensen om hun oorsprong te weten, kan al geruime tijd worden bevredigd met de informatie die wordt verschaft door een genealogische test.

 

 

Hoe wordt de voorouderlijke DNA-test uitgevoerd?

 

Deze voorouderlijke DNA-test wordt uitgevoerd op autosomaal DNA, dat ons genealogische informatie geeft van zowel de vader als de moeder, op hun beurt geërfd van vorige generaties. We kunnen terug tussen 25 en 30 generaties, wat betekent Gemiddeld 700 tot 900 jaar, hoewel het mogelijk is om genetische sporen van meer dan 2,000 jaar geleden te zien.

De afgelopen 300 jaar zijn niet relevant voor ons algoritme en laten niet zien waar onze voorouders hebben geleefd in de laatste 8 generaties of zo. Daarom is het mogelijk dat wat u via uw ouders of grootouders over uw relatief recente voorouders wist, niet overeenkomt met de gegevens die ons rapport u geeft.

Het proces is heel eenvoudig. 24Genetics stuurt u een voorouderlijke DNA-test, inclusief een set voor het verzamelen van DNA-monsters, waar ter wereld u ook bent. Vervolgens volg je een paar eenvoudige instructies om een ​​kleine hoeveelheid speeksel in een geconserveerd buisje te deponeren en het monster naar ons terug te sturen. Na ontvangst gaan we over tot sequencing (het proces waarbij alle genetische informatie uit het monster wordt gehaald) in ons laboratorium in Europa. Ten slotte passen we het volledig door 24Genetics ontwikkelde algoritme toe op de genetische informatie. Dit is gebaseerd op duizenden onderzoeken die internationaal worden erkend door de wetenschappelijke gemeenschap.

Onze DNA-oorsprongstest laat zien waar je antropologische wortels vandaan komen. We vergelijken uw genetische kaart met een uitgebreide DNA-database met markers van talloze plaatsen over de hele wereld.

Er zijn verschillende methoden voor het berekenen van voorouderlijke wortels, die verschillende resultaten opleveren. Bij 24Genetics gebruiken wij wat wij beschouwen als de beste algoritmen die, hoewel onnauwkeurig in detail, nauwkeurig zijn in de essentiële onderdelen.

De gegevens die door deze genetische tests van voorouders worden verstrekt, zijn statistische benaderingen en tonen op geen enkel moment exacte gegevens. Dankzij onze test van meer dan 700,000 genetische markers zijn we echter in staat om tot in detail te treden.

Het afkomstrapport van 24Genetics kan duizenden geografische gebieden weergeven. Terwijl andere DNA-testen voor voorouders alleen een gebied binnen een continent kunnen aangeven, of hoogstens uw percentage per land, de genealogische test van 24Genetics kan in veel landen uw afkomstpercentage per staat, regio of zelfs provincie bepalen.

Veel bedrijven bieden diensten voor het opsporen van families aan die de ruwe gegevensbestanden nodig hebben die worden gebruikt om de genetische rapporten te verkrijgen. Natuurlijk bevatten al onze genotyperingsproducten zo'n onbewerkt gegevensbestand van uw genetische kaart. Toch adviseren we iedereen die deze diensten van derden zal gebruiken om de privacy van het bedrijf te waarborgen, veiligheids- en transparantiebeleid, aangezien de onbewerkte gegevens, naast de informatie die nodig is voor het opsporen van familieleden, veel persoonlijke informatie bevatten.

Lees meer ...

rauw

Heb je al een test besteld bij een ander bedrijf?

Als u al een genetische test van een ander bedrijf hebt gedaan, kunnen we uw onbewerkte gegevens gebruiken om uw 24Genetics-afkomstrapport te maken, om te onthullen uit welke landen en regio's uw voorouders kwamen, iets wat andere bedrijven niet kunnen doen. Koop het gewoon in onze winkel en u heeft snel uw gepersonaliseerde rapport.

Veelgestelde vragen

WELKE STAPPEN MOET IK VOLGEN OM UW VOORouderlijk DNA-TEST TE DOEN?

Onze voorouderlijke DNA-kit bevat een document met de instructies, maar we hebben ook een video gemaakt met de stappen die je moet volgen. Klik hier om te kijken. Het is heel eenvoudig, als je het eenmaal hebt gedaan, stuur je het speekselmonster naar ons terug, en we halen je DNA-informatie eruit in ons laboratorium. Vervolgens passen we het door ons ontwikkelde en permanent bijgewerkte algoritme toe en ontvangen we uw 24Genetics-rapport. U ontvangt deze binnen 3 tot 6 weken na registratie van uw voorbeeldcode op onze website per e-mail.

KAN IK IN MIJN LAND TOEGANG TOT DEZE AFSTAATTEST?

24Genetics is een Europees bedrijf dat wereldwijd actief is. We kunnen onze testkits voor voorouders verzenden naar elk land ter wereld waar u woont. We hebben meerdere logistieke centra over de hele wereld, dus om zo snel en efficiënt mogelijk te zijn, sturen we u onze kit van degene die zich het dichtst bij uw woonplaats bevindt. De verzendkosten zijn altijd gratis naar elk land. Ophalen is in veel landen ook bij de prijs inbegrepen (VS, Frankrijk, Spanje…). Als afhaling in uw land niet is inbegrepen, kunt u de kit per e-mail naar ons terugsturen, of als u liever heeft dat wij deze voor u ophalen, kunt u ons tegen een meerprijs inhuren. Het All-in-One pakket omvat altijd levering en afhaling per koerier over de hele wereld.

ZIJN ALLE VOORGEKOMEN DNA-TESTS HETZELFDE?

Sommige afstammingstests van andere bedrijven zijn erg basaal en geven je heel weinig informatie. Onze test is gebaseerd op state-of-the-art analyse en we analyseren meer dan 700,000 genetische markers. In het vooroudersrapport van 24Genetics hebben we 175 landen en meer dan 1,500 regio's wereldwijd, meer dan twee keer zoveel als de beste DNA-test voor voorouders in de VS.

WAAROM DEZE TEST EN NIET EEN ANDERE?

Simpelweg omdat wij kunnen gaan waar anderen niet kunnen komen. We kunnen duizenden regio's in je DNA identificeren, waar anderen je vertellen "je komt uit Zuid-Europa", vertellen we je welke landen en in welke regio's binnen deze landen, en zelfs welke provincies. Maar dit is niet de enige reden als je ze allemaal wilt weten, klik hier.

KAN IEDEREEN DEZE VOORouderlijke DNA-TEST DOEN?

Dat klopt, iedereen, zonder enige beperking, kan een 24Genetics-test doen. Voor baby's of ouderen hebben we een speciale kit die het verzamelen van het speekselmonster in deze gevallen vergemakkelijkt, geef dit gewoon aan in de opmerkingen van uw bestelling en we sturen het naar u op.

KRIJG IK INFORMATIE OVER MIJN AFstamming VAN MIJN VADER OF MOEDERS ZIJ?

Beide. De genealogische test toont u informatie over zowel uw vaderlijke als uw moederlijke voorouders, aangezien we autosomaal DNA gebruiken.

HOEVEEL GEOGRAFISCHE REGIO'S KAN IK ZIEN IN MIJN AFstammingsrapport?

24Genetics kan wereldwijd meer dan 1,500 regio's zien, meer dan twee keer zoveel als de meeste andere tests op de markt.

KAN JE ME DE REGIO'S VERTELLEN VAN HET 24 GENETISCH VOORGESCHREVEN RAPPORT?

De voorouderstest van 24Genetics wordt elke dag uitgebreid en verbeterd. De geografische lijst groeit bijna elke maand, maar we vermelden momenteel 175 landen en meer dan 1,500 regio's.

Dit zijn de landen en regio's per geografisch gebied van onze voorouderlijke DNA-test:

AFRIKA – 49 landen en meer dan 200 regio's.
AMERIKA – 32 landen en meer dan 100 regio's.
AZI - 43 landen en meer dan 500 regio's.
EUROPA EN RUSLAND – 40 landen en meer dan 550 regio's.
OCEANI – 11 landen en meer dan 25 regio's.

WAT KRIJG IK PRECIES ALS IK DEZE ETNICITEITSTEST MAAK?

We sturen je een uitgebreid en persoonlijk rapport naar het e-mailadres waarmee je je kit hebt geregistreerd. Bovendien kunt u wanneer u maar wilt uw onbewerkte gegevensbestand opvragen, en wij sturen het u per e-mail toe. Onthoud dat het bestand met onbewerkte gegevens een elektronisch bestand is dat uw genetische kaart bevat. Op onze website kunt u voorbeelden downloaden van al onze rapporten in meerdere talen.

HOE WERKT DE 24GENETICS VOORGAANDE TEST?

We vinden sporen in je DNA die door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven. Deze markeringen, mutaties genoemd, bevatten veel informatie die is opgeslagen. Tegelijkertijd zijn deze mutaties endemisch in bepaalde delen van de wereld, dus de analyse van beide stukjes informatie stelt ons in staat om duizenden regio's over de hele planeet te traceren om diepgaand te weten waar je thuishoort.

WELKE INFORMATIE KAN IK OVER MIJN VOORouders VERKRIJGEN VIA DE VOORGAANDE DNA-TEST?

U zult de plaatsen kennen waar uw genetische voorouders zijn geweest, inclusief percentages van elk van de regio's, zodat u weet waar u vandaan komt, met het gewicht van elk gebied.

WAT ZIJN DE BEPERKINGEN VAN DEZE AFstammingstest?

Genetische afkomst is geen exacte wetenschap. Onze algoritmen zijn gebaseerd op statistische populatiegenetica-berekeningen die voortdurend in ontwikkeling zijn. Ons Deep Ancestry-algoritme is vandaag beter dan een jaar geleden, en volgend jaar zal het nog beter zijn, we zullen meer regio's kunnen zien en onze kunstmatige-intelligentiesystemen zullen verder zijn gevorderd. In de praktijk zal onze voorspelling in termen van continenten weinig of niet veranderen. De voorspelling op landniveau zal meer kunnen veranderen, en naarmate we het detailniveau verlagen naar regio's en provincies, zal onze nauwkeurigheid hoger zijn en zullen we meer verschillende regio's kunnen identificeren.

IS DEZE GENETISCHE TEST NUTTIG OM NATIONALITEIT TE BEWIJZEN OF WETTELIJK TE VERKRIJGEN?

Nee, afstammingsmethoden zijn niet deterministisch, maar probabilistisch en dienen in geen geval als een juridisch document om de nationaliteit van een land te verkrijgen.

Naar welk jaar gaan de resultaten van mijn voorouderstest terug?

Onze afstammingstest gaat gemiddeld 25-30 generaties terug (700-900 jaar). De afgelopen 300 jaar zijn niet relevant voor ons algoritme, dus het zal niet laten zien waar onze familie heeft gewoond in de afgelopen 8 generaties of zo. In sommige gevallen zijn echter voorouderlijke sporen te zien van wel 2,000 jaar geleden (ongeveer 70 generaties geleden).

WAT ALS ER IN MIJN RAPPORT NIET DE REGIO'S WEERGEVEN WAAR IK WEET DAT IK VOORouders HEB, ZOALS MIJN OVER-GROOTOUDERS OF OVER-OVER-GROOTOUDERS?

Genetische tests voor voorouders zijn gebaseerd op mutaties die zich gedurende honderden jaren in families nestelen, dus ons algoritme houdt geen rekening met gegevens van ongeveer de laatste 250 jaar (8 generaties). Aangezien de voorouderstest van 24Genetics 25 tot 30 generaties teruggaat, wordt verwacht dat de regio's waar onze grootouders en overgrootouders hebben gewoond, niet worden opgenomen. Je moet er rekening mee houden dat vorige generaties misschien maar een paar generaties geleden zijn gemigreerd en zich hier hebben gevestigd, maar ze dragen mutaties in hun DNA uit een andere regio, en dit zijn degenen die je erft.

MIJN RESULTATEN KOMEN NIET OVEREEN MET DIE VAN MIJN OUDERS, GROOTOUDERS OF ZELFS ZELFS ZELFS VAN MIJN OUDERS.

In onze afstammingsanalyses bestuderen we autosomale markers, wat betekent dat ze ons een gezamenlijke beknopte informatie geven van de vaderlijke en moederlijke afstamming, zonder de mogelijkheid om de twee zo te scheiden. Bovendien worden sommige afkomstmarkeringen niet geërfd van ouders op nakomelingen. Overerving is niet precies 50% van alle vaderlijke en moederlijke genetische informatie. Er zijn twee belangrijke factoren die tot verschillen kunnen leiden, zelfs tussen broers en zussen van vader en moeder:

– Ten eerste, van de 46 chromosomen die we erven, behoren er 23 tot elke afstamming, dat wil zeggen, we erven niet alle genetische informatie van elke ouder. Daarom is het mogelijk dat de combinatie van chromosomen die u van uw vader en moeder erft, niet volledig de volledige voorouders van uw voorouders vertegenwoordigt.

– Bovendien is er in elke generatie een uitwisseling van fragmenten tussen chromosomen. Dit staat bekend als genetische recombinatie. Het is een willekeurig proces en hoewel er bepaalde regio's van het genoom zijn waar dit proces vaker voorkomt, is het bijna onmogelijk om in te schatten welke fragmenten in elke generatie zullen recombineren en welke fragmenten zullen worden geërfd aan de nakomelingen. Dit verklaart waarom de overgeërfde fragmenten variëren tussen familieleden, zelfs tussen broers en zussen van vader en moeder, en dus ook de genetische informatie en vooroudersignalen. 

BIEDEN JULLIE "FAMILY MATCHING" AAN OM VERWANTEN TE ZOEKEN VIA MIJN DNA?

Momenteel bieden wij deze service niet aan. Als u echter familieleden wilt lokaliseren via uw DNA, kunt u uw onbewerkte gegevensbestand opvragen, dat uw genetische informatie bevat voor gebruik op andere platforms die deze service bieden. We raden u aan altijd het privacy- en gegevensverwerkingsbeleid en de rechten van deze platforms te controleren om er zeker van te zijn hoe zij omgaan met uw genetische informatie.

WORDT ER REKENING HOUDT MET ETNISCHE INFORMATIE BIJ HET VERKRIJGEN VAN GEGEVENS OVER MIJN AFstamming?

Het afkomstrapport van 24Genetics is geografisch. Soms kan DNA bepaalde etniciteiten laten zien die we kunnen associëren met bepaalde geografische regio's.

KAN IK DEZE VOORouders-TEST GEBRUIKEN OM TE ONTDEKKEN WIE MIJN OUDERS ZIJN?

Nee, dit is geen vaderschapstest – het is een afstammingstest, waarmee je kunt zien in welke geografische gebieden je voorouders zich hebben gevestigd.

24g business partners-logo

Als u 24Genetics-tests op de markt wilt brengen, of zelfs uw eigen merk genetische tests wilt hebben, hebben wij de ideale oplossing voor u. Bezoek onze partnerwebsite en vind uw formule.

  0
  Winkelmand
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon