Voorouders DNA-testen

De meest uitgebreide DNA-oorsprongstest op de markt

Voorgeslacht

Gezondheid

Voeding

Pharma

Sport

Huid

persoonlijkheid

All in One

microbiota

PROMOTIE!

 Alles in één + CROSSDNA gratis

Promo huidverzorging

299,00

259,00

Ons afkomstrapport laat zien waar onze voorouders vandaan komen. We gaan dieper dan elke andere test ter wereld.

Ontdek je voorouders met een Ancestry DNA-test!

voorouders productdoos

Ontdek jouw afkomst met de 24Genetics Ancestry DNA-test

We vergelijken uw genetica met onze uitgebreide DNA-database, met genetische markers uit een groot aantal plaatsen, etniciteiten en culturen over de hele wereld. Dankzij de genetica die we van uw voorouders hebben geërfd, kunnen we de migraties van uw moederlijke afstamming traceren of de geografische gebieden, etniciteiten en zelfs voorouderlijke culturen bepalen waaruit u afkomstig bent. 24Genetics gaat veel dieper dan welke andere test ter wereld dan ook. Bij twijfel kunt u hieronder een voorbeeld van ons rapport bekijken.

Mensen evolueren, net als andere soorten, voortdurend. Sinds het ontstaan ​​van Homo sapiens in Afrika, meer dan 200,000 jaar geleden, heeft onze soort verschillende uithoeken van de planeet gekoloniseerd, waarbij het DNA is aangepast en verfijnd aan de hand van de specifieke omstandigheden van elke regio en elk tijdperk. Dankzij deze aanpassing geniet de mensheid van een grote genetische diversiteit die we, met de algoritmen van 24Genetics, kunnen ontcijferen, wat een groot venster van kennis biedt over de wortels van ieder van ons.

Secties opgenomen in de DNA-test van de voorouders

Test de geografische genetica van de voorouders

Geografische afkomst

In deze rubriek ontdekt u de herkomst van uw voorouders in de huidige geografische context. We analyseren uw afkomst in een gemiddeld tijdsbestek van ongeveer 800 jaar geleden, exclusief de laatste 250 jaar. Ons algoritme onderscheidt zich door zijn nauwkeurigheid en het grote aantal regio’s dat het op alle continenten bestrijkt.

Test het ADN van de voorouders. Informeer over de geschiedenis van de voorouders.

Historische afkomst

Met onze historische voorouderstest kunt u de oorsprong van uw voorouders traceren in acht perioden, vanaf de prehistorie. Het geavanceerde algoritme vergelijkt uw genetische profiel met onze database met archeologische overblijfselen, nauwkeurig gesequenced en gedateerd door middel van koolstof-14-testen. Het rapport belicht de drie voorouderlijke culturen die het nauwst verwant zijn aan uw genetica.

Test het ADN van de voorouders. Informeer over de voorouders.

Etnische afkomst

Bij het onderzoek naar uw etnische afkomst wordt dieper ingegaan op uw genetische erfgoed, waarbij uw DNA wordt vergeleken met onze database met mondiale etnische profielen. Elk segment van uw DNA is gekoppeld aan specifieke populaties, waardoor genetische en culturele verbindingen zichtbaar worden. Deze analyse combineert genetische, antropologische en sociale perspectieven en biedt een alomvattend beeld van jouw roots.

Test het ADN van de voorouders. Informeer de haplogroep moederlijk.

Moederlijke afkomst

Door uw mitochondriale haplogroepen te analyseren, ontrafelen we uw moederlijke afstamming. Mitochondriaal DNA wordt uitsluitend via de moederlijn geërfd. Door middel van onderscheidende mutaties traceren we een lijn die al 'uw moeders' verbindt met 'Mitochondriale Eva', de gemeenschappelijke moederlijke voorouder van alle mensen, die zo'n 200,000 jaar geleden in Afrika leefde.

Voorouderlijke vader

Vaderlijke afkomst

(Alleen mannen). De vaderlijke afstamming, gecodeerd op het Y-chromosoom, wordt overgedragen van vaders op zonen, waardoor mannelijke overerving zichtbaar wordt. Deze genetica laat ons vaderlijke haplogroepen zien die zijn afgeleid van unieke mutaties die generatie na generatie worden voortgezet. Onze algoritmen traceren nauwkeurig de lijn van onze ‘vaders’ tot aan het begin van onze voorouders in Afrika.

Test het ADN van de voorouders. Informatie over ADN Neanderthaler.

Neanderthaler DNA

Gedurende verschillende millennia (tussen 40,000 en 30,000 jaar geleden) leefden Neanderthalers en mensen naast elkaar in Europa en Azië, waarbij ze genetisch materiaal deelden. Nadat we in 2010 het Neanderthaler-genoom in kaart hadden gebracht, begrepen we deze genetische relatie. Ontdek met onze test hoeveel Neanderthaler-DNA je bij je draagt ​​en verken de voorouderlijke band met deze oude bewoners.

Makkelijk te maken. Ontvang een kit met eenvoudige instructies en een verklarende video.
Doe wat speeksel in het buisje dat u ontvangt en stuur het naar ons terug.
Binnen enkele weken sturen wij u uw rapport.

rauw

Heb je al een test besteld bij een ander bedrijf?

Als u al een genetische oorsprongstest bij een ander bedrijf heeft gedaan, kunnen we uw onbewerkte gegevens gebruiken om uw 24Genetics Ancestry-rapport te maken, waarin wordt onthuld met welke landen en regio's uw voorouders verwant zijn, iets wat andere bedrijven niet kunnen doen. Koop het gewoon in onze winkel en u ontvangt binnenkort uw gepersonaliseerde rapport.

Andere tests in onze catalogus

Veelgestelde Vragen / FAQ

WELKE STAPPEN MOET IK VOLGEN OM UW VOORouderlijk DNA-TEST TE DOEN?

Onze voorouderlijke DNA-kit bevat een document met de instructies, maar we hebben ook een video gemaakt met de stappen die je moet volgen. Klik hier Het is heel eenvoudig, als je het eenmaal hebt gedaan, stuur je het speekselmonster naar ons terug, en we halen je DNA-informatie eruit in ons laboratorium. Vervolgens passen we het door ons ontwikkelde en permanent bijgewerkte algoritme toe en ontvangen we uw 24Genetics-rapport. U ontvangt deze binnen 3 tot 6 weken na registratie van uw voorbeeldcode op onze website per e-mail.

KAN IK IN MIJN LAND TOEGANG TOT DEZE AFSTAATTEST?

24Genetics is een Europees bedrijf dat wereldwijd actief is. We kunnen onze testkits voor voorouders verzenden naar elk land ter wereld waar u woont. We hebben meerdere logistieke centra over de hele wereld, dus om zo snel en efficiënt mogelijk te zijn, sturen we u onze kit van degene die zich het dichtst bij uw woonplaats bevindt. De verzendkosten zijn altijd gratis naar elk land. Ophalen is in veel landen ook bij de prijs inbegrepen (VS, Frankrijk, Spanje…). Als afhaling in uw land niet is inbegrepen, kunt u de kit per e-mail naar ons terugsturen, of als u liever heeft dat wij deze voor u ophalen, kunt u ons tegen een meerprijs inhuren. Het All-in-One pakket omvat altijd levering en afhaling per koerier over de hele wereld.

ZIJN ALLE VOORGEKOMEN DNA-TESTS HETZELFDE?

Sommige afstammingstests van andere bedrijven zijn erg basaal en geven je heel weinig informatie. Onze test is gebaseerd op state-of-the-art analyse en we analyseren meer dan 700,000 genetische markers. In het vooroudersrapport van 24Genetics hebben we 175 landen en meer dan 1,500 regio's wereldwijd, meer dan twee keer zoveel als de beste DNA-test voor voorouders in de VS.

WAAROM DEZE TEST EN NIET EEN ANDERE?

Simpelweg omdat wij kunnen gaan waar anderen niet kunnen komen. We kunnen duizenden regio's in je DNA identificeren, waar anderen je vertellen "je komt uit Zuid-Europa", vertellen we je welke landen en in welke regio's binnen deze landen, en zelfs welke provincies. Maar dit is niet de enige reden als je ze allemaal wilt weten, klik hier.

KAN IEDEREEN DEZE VOORouderlijke DNA-TEST DOEN?

Dat klopt, iedereen, zonder enige beperking, kan een 24Genetics-test doen. Voor baby's of ouderen hebben we een speciale kit die het verzamelen van het speekselmonster in deze gevallen vergemakkelijkt, geef dit gewoon aan in de opmerkingen van uw bestelling en we sturen het naar u op.

KRIJG IK INFORMATIE OVER MIJN AFstamming VAN MIJN VADER OF MOEDERS ZIJ?

Beide. De genealogische test toont u informatie over zowel uw vaderlijke als uw moederlijke voorouders, aangezien we autosomaal DNA gebruiken.

HOEVEEL GEOGRAFISCHE REGIO'S KAN IK ZIEN IN MIJN AFstammingsrapport?

24Genetics kan wereldwijd meer dan 1,500 regio's zien, meer dan twee keer zoveel als de meeste andere tests op de markt.

KAN JE ME DE REGIO'S VERTELLEN VAN HET 24 GENETISCH VOORGESCHREVEN RAPPORT?

De voorouderstest van 24Genetics wordt elke dag uitgebreid en verbeterd. De geografische lijst groeit bijna elke maand, maar we vermelden momenteel 175 landen en meer dan 1,500 regio's.

Dit zijn de landen en regio's per geografisch gebied van onze voorouderlijke DNA-test:

AFRIKA – 49 landen en meer dan 200 regio's.
AMERIKA – 32 landen en meer dan 100 regio's.
AZI - 43 landen en meer dan 500 regio's.
EUROPA EN RUSLAND – 40 landen en meer dan 550 regio's.
OCEANI – 11 landen en meer dan 25 regio's.

WAT KRIJG IK PRECIES ALS IK DEZE ETNICITEITSTEST MAAK?

We sturen je een uitgebreid en persoonlijk rapport naar het e-mailadres waarmee je je kit hebt geregistreerd. Bovendien kunt u wanneer u maar wilt uw onbewerkte gegevensbestand opvragen, en wij sturen het u per e-mail toe. Onthoud dat het bestand met onbewerkte gegevens een elektronisch bestand is dat uw genetische kaart bevat. Op onze website kunt u voorbeelden downloaden van al onze rapporten in meerdere talen.

HOE WERKT DE 24GENETICS VOORGAANDE TEST?

We vinden sporen in je DNA die door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven. Deze markeringen, mutaties genoemd, bevatten veel informatie die is opgeslagen. Tegelijkertijd zijn deze mutaties endemisch in bepaalde delen van de wereld, dus de analyse van beide stukjes informatie stelt ons in staat om duizenden regio's over de hele planeet te traceren om diepgaand te weten waar je thuishoort.

WELKE INFORMATIE KAN IK OVER MIJN VOORouders VERKRIJGEN VIA DE VOORGAANDE DNA-TEST?

U zult de plaatsen kennen waar uw genetische voorouders zijn geweest, inclusief percentages van elk van de regio's, zodat u weet waar u vandaan komt, met het gewicht van elk gebied.

WAT ZIJN DE BEPERKINGEN VAN DEZE AFstammingstest?

Genetische afkomst is geen exacte wetenschap. Onze algoritmen zijn gebaseerd op statistische populatiegenetica-berekeningen die voortdurend in ontwikkeling zijn. Ons Deep Ancestry-algoritme is vandaag beter dan een jaar geleden, en volgend jaar zal het nog beter zijn, we zullen meer regio's kunnen zien en onze kunstmatige-intelligentiesystemen zullen verder zijn gevorderd. In de praktijk zal onze voorspelling in termen van continenten weinig of niet veranderen. De voorspelling op landniveau zal meer kunnen veranderen, en naarmate we het detailniveau verlagen naar regio's en provincies, zal onze nauwkeurigheid hoger zijn en zullen we meer verschillende regio's kunnen identificeren.

IS DEZE GENETISCHE TEST NUTTIG OM NATIONALITEIT TE BEWIJZEN OF WETTELIJK TE VERKRIJGEN?

Nee, afstammingsmethoden zijn niet deterministisch, maar probabilistisch en dienen in geen geval als een juridisch document om de nationaliteit van een land te verkrijgen.

Naar welk jaar gaan de resultaten van mijn voorouderstest terug?

Onze afstammingstest gaat gemiddeld 25-30 generaties terug (700-900 jaar). De afgelopen 300 jaar zijn niet relevant voor ons algoritme, dus het zal niet laten zien waar onze familie heeft gewoond in de afgelopen 8 generaties of zo. In sommige gevallen zijn echter voorouderlijke sporen te zien van wel 2,000 jaar geleden (ongeveer 70 generaties geleden).

WAT ALS ER IN MIJN RAPPORT NIET DE REGIO'S WEERGEVEN WAAR IK WEET DAT IK VOORouders HEB, ZOALS MIJN OVER-GROOTOUDERS OF OVER-OVER-GROOTOUDERS?

Genetische tests voor voorouders zijn gebaseerd op mutaties die zich gedurende honderden jaren in families nestelen, dus ons algoritme houdt geen rekening met gegevens van ongeveer de laatste 250 jaar (8 generaties). Aangezien de voorouderstest van 24Genetics 25 tot 30 generaties teruggaat, wordt verwacht dat de regio's waar onze grootouders en overgrootouders hebben gewoond, niet worden opgenomen. Je moet er rekening mee houden dat vorige generaties misschien maar een paar generaties geleden zijn gemigreerd en zich hier hebben gevestigd, maar ze dragen mutaties in hun DNA uit een andere regio, en dit zijn degenen die je erft.

MIJN RESULTATEN KOMEN NIET OVEREEN MET DIE VAN MIJN OUDERS, GROOTOUDERS OF ZELFS ZELFS ZELFS VAN MIJN OUDERS.

In onze afstammingsanalyses bestuderen we autosomale markers, wat betekent dat ze ons een gezamenlijke beknopte informatie geven van de vaderlijke en moederlijke afstamming, zonder de mogelijkheid om de twee zo te scheiden. Bovendien worden sommige afkomstmarkeringen niet geërfd van ouders op nakomelingen. Overerving is niet precies 50% van alle vaderlijke en moederlijke genetische informatie. Er zijn twee belangrijke factoren die tot verschillen kunnen leiden, zelfs tussen broers en zussen van vader en moeder:

– Ten eerste, van de 46 chromosomen die we erven, behoren er 23 tot elke afstamming, dat wil zeggen, we erven niet alle genetische informatie van elke ouder. Daarom is het mogelijk dat de combinatie van chromosomen die u van uw vader en moeder erft, niet volledig de volledige voorouders van uw voorouders vertegenwoordigt.

– Bovendien is er in elke generatie een uitwisseling van fragmenten tussen chromosomen. Dit staat bekend als genetische recombinatie. Het is een willekeurig proces en hoewel er bepaalde regio's van het genoom zijn waar dit proces vaker voorkomt, is het bijna onmogelijk om in te schatten welke fragmenten in elke generatie zullen recombineren en welke fragmenten zullen worden geërfd aan de nakomelingen. Dit verklaart waarom de overgeërfde fragmenten variëren tussen familieleden, zelfs tussen broers en zussen van vader en moeder, en dus ook de genetische informatie en vooroudersignalen. 

BIEDEN JULLIE "FAMILY MATCHING" AAN OM VERWANTEN TE ZOEKEN VIA MIJN DNA?

Momenteel bieden wij deze service niet aan. Als u echter familieleden wilt lokaliseren via uw DNA, kunt u uw onbewerkte gegevensbestand opvragen, dat uw genetische informatie bevat voor gebruik op andere platforms die deze service bieden. We raden u aan altijd het privacy- en gegevensverwerkingsbeleid en de rechten van deze platforms te controleren om er zeker van te zijn hoe zij omgaan met uw genetische informatie.

WORDT ER REKENING HOUDT MET ETNISCHE INFORMATIE BIJ HET VERKRIJGEN VAN GEGEVENS OVER MIJN AFstamming?

Het afkomstrapport van 24Genetics is geografisch. Soms kan DNA bepaalde etniciteiten laten zien die we kunnen associëren met bepaalde geografische regio's.

KAN IK DEZE VOORouders-TEST GEBRUIKEN OM TE ONTDEKKEN WIE MIJN OUDERS ZIJN?

Nee, dit is geen vaderschapstest – het is een afstammingstest, waarmee je kunt zien in welke geografische gebieden je voorouders zich hebben gevestigd.

24g business partners-logo

Wilt u afstammings-DNA-testen aanbieden aan uw klanten?

Als u 24Genetics-tests op de markt wilt brengen, of zelfs uw eigen merk genetische tests wilt hebben, hebben wij de ideale oplossing voor u. Bezoek onze partnerwebsite en vind uw formule.

  0
  Winkelmand
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken Shipping
   Breng Coupon