24G-logo
0 0,00

Farmacogenetica DNA-analyse

DNA-analyse van aanleg voor drugs. Kom dichter bij de preventiegeneeskunde.
Meer informatie
Farmacogenetische test
Farmacogenetische testbox

Farmacogenetica bestudeert onze aanleg voor medicijnen. Dankzij deze DNA-analyse kunnen we de aanleg bepalen dat een medicijn voor ons giftig of gewoonweg ineffectief is.

 

Ken uw genetische aanleg voor drugs met een DNA-analyse!

We hebben altijd waargenomen hoe sommige medicijnen hebben bij sommige mensen het gewenste effect, maar niet in andere. Er kunnen veel oorzaken zijn voor deze verschillen, en farmacogenetica is ongetwijfeld een van de belangrijkste factoren.

Onze farmacogenetische DNA-analyse kijkt naar een lijst met medicijnen. We zijn gebaseerd op erkende wetenschappelijke studies waarop wij uw genetische gegevens toepassen. Door uw genetische gegevens te controleren met deze onderzoeken, laten onze algoritmen ons uw aanleg voor deze medicijnen.

Download ons voorbeeldrapport over farmacogenetica
Rapporten beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Pools en Spaans.

farmacogenetische samenvatting
Farmacogenetische test

Farmacogenetica en farmacogenomica: is het hetzelfde?

Farmacogenetica en farmacogenomica zijn woorden die vaak als synoniemen worden gebruikt, maar er zijn enkele verschillen. Farmacogenetica is de biologische discipline die de genetica van een persoon bestudeert in zijn reactie op medicijnenterwijl farmacogenomica bestudeert de variatie in de expressie van genen die relevant zijn voor ziekten en de variabele respons op bepaalde medicijnen nieuwe behandelmogelijkheden te ontwikkelen.

 

Hoe kan een Pharma DNA-analyse mij helpen?

Momenteel leiden bijwerkingen van geneesmiddelen tot aanzienlijke morbiditeit en mortaliteit bij patiënten, wat in veel gevallen leidt tot hogere gezondheidskosten. Si bien compatibiliteit met geneesmiddelen is al tientallen jaren bekend en bestudeerd en elke bijsluiter specificeert de onverenigbaarheid van een medicijn met vele andere, genetica heeft ook veel bij te dragen. Aannemen dat patiënten een homogene groep mensen zijn en dat de medicijnen en behandelingen die gewoonlijk effectief zijn bij één groep individuen dat ook zullen zijn bij de rest, is vrijwel zeker een verkeerde benadering. Klinische ervaring leert dat geneesmiddelen die bij sommige patiënten heel goed werken, veel bijwerkingen hebben, ineffectief zijn of bij anderen nadelige, zelfs fatale effecten veroorzaken.

 

Het gebrek aan werkzaamheid bij behandelingen voor genetische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, schizofrenie of hypertensie loopt op tot zeer hoge percentages.

 

Variaties in reactie op medicijnen kunnen te wijten zijn aan exogene factoren. Bijvoorbeeld voeding, consumptie van koffie, tabak, alcohol, andere medicijnen, etc. Pero ook endogene factoren, zoals leeftijd, geslacht en, heel belangrijk, genetica.

 

Een medicijn kan op verschillende manieren worden toegediend, wat de snelheid van de effecten zal beïnvloeden, maar het doorloopt in ieder geval een groot aantal stadia voordat het het weefsel of orgaan bereikt waarvoor het is geïndiceerd. Het moet worden geabsorbeerd, gemetaboliseerd, getransporteerd, afgebroken en uitgescheiden. In elk van deze stappen kan een variatie in de sequentie van een gen een interactie aangaan met het medicijn en een andere respons genereren dan verwacht.

 

Dankzij farmacogenetische DNA-analyse kunnen we onze aanleg voor verschillende geneesmiddelen kennen.

Op zo'n manier dat artsen die kunnen vermijden waarvan we weten dat het heel goed mogelijk is dat ze ons toxiciteit veroorzaken of dat ze gewoon niet het gewenste effect hebben. Artsen kunnen de meest effectieve medicijnen kiezen volgens onze genetica en bereken de doses op een veel intelligentere manier.

 

Nederland maakt al jaren gebruik van de genetische informatie van zijn patiënten, die deze gegevens op hun gezondheidskaart hebben, zodat de medicijnen in de apotheek worden gemoduleerd op basis van die gepersonaliseerde informatie.

 

Gepersonaliseerde geneeskunde, ook wel genoemd geïndividualiseerde geneeskunde o genomische geneeskundeIs een waarin artsen een genetische ziekte proberen te voorkomen, diagnosticeren of behandelen, afhankelijk van het stadium, met behulp van de genetische of biologische informatie van een patiënt en dat wordt tegelijkertijd een fundamenteel element voor het besparen van kosten (en tijd) in gezondheidsstelsels, omdat het trial-error-systeem consequent wordt verminderd. Er wordt ook gesproken over preventiegeneeskunde, wanneer het criterium meer het moment van evolutie van de ziekte is; in dit geval, voordat u het ontwikkelt.

 

Er zijn medicijnen die, eenmaal voorgeschreven, maanden nodig hebben om te worden geëvalueerd, om te weten of ze het gewenste effect hebben of niet. In veel gevallen zijn er voor dezelfde pathologie verschillende farmacologische alternatieven, en onze arts, die ons farmacologische rapport heeft, je hebt een grotere kans om het "de eerste keer" te raken. 

 

Onze farmacogenetische DNA-analyse is onderverdeeld in 5 specialiteiten: medisch: cardiologie, neurologie, pijn, oncologie en anderen.analyseert aanleg voor tientallen medicijnen.

Lees meer ...

Dit zijn enkele van de medicijnen die we analyseren

Cardiologie - Fenprocoumon
Neurologie - Amisulpride
Cardiologie - Hydrochloorthiazide
Cardiologie - Warfarine
Neurologie - Amitriptyline
Cardiologie - Pravastatine
Neurologie - Antidepressiva
Pijn - Aspirine
Neurologie - Bupropion
Pijn - Fentanyl
Neurologie - Carbamazepine
Neurologie - Citalopram
Pijn - Buprenorfine
Neurologie - Clomipramine
Pijn - Alfetanil
Neurologie - Clozapine
Pijn - Meperidine
Neurologie - Escitalopram
Pijn - Morfine
Neurologie - Haloperidol
Pijn - Naltrexon
Neurologie - Olanzapine
Pijn - Pentazocine
Neurologie - Paliperidon
Pijn - Tramadol
Neurologie - Quetiapine
Oncologie - Fluorouracil, capecitabine, pyrimidine-analogen
Neurologie - Ziprasidon
Oncologie - Cisplatine
Neurologie - Risperidon
Oncologie - Irinotecan
Anderen - Ribavirine
Oncologie - Mercaptopurine
Overige - Interferon alfa - 2b
Oncologie - Methotrexaat
Anderen - Tacrolimus
Oncologie - Tamoxifen
Anderen - Viagra (Sildenfail)
Oncologie - Vincristine

Ruwe data

Heeft u al een DNA-analyse gehad?

Als u al een van onze genetische tests of een test van een ander bedrijf heeft, kunnen we uw onbewerkte gegevens gebruiken om uw 24Genetics Pharmacogenetics-rapport te maken. Zonder nog een DNA-monster op te sturen, op de meest comfortabele manier. Koop hem nu in onze winkel en binnen de kortste keren heb je jouw gepersonaliseerde rapport.

Veel gestelde vragen

HOE WORDT DEZE DNA-ANALYSE UITGEVOERD?

U heeft de eenvoudige stappen beschreven die u moet volgen om uw speekselmonster te verzamelen in deze instructievideo. Het is heel gemakkelijk en vanuit het comfort van uw huis. Als je het monster hebt, stuur het dan terug naar 24Genetics. In ons gespecialiseerde laboratorium voeren we de sequencing uit, waarbij we het DNA uit uw genetische tests halen. Vervolgens zal een complex computerproces onze exclusieve algoritmen toepassen en het rapport genereren dat we u zullen sturen.

IN WELKE LANDEN IS DEZE TEST BESCHIKBAAR?

24Genetics is een Europees bedrijf met een wereldwijde aanwezigheid. We verzenden onze DNA-kits waar ook ter wereld, BEHALVE NAAR DE VERENIGDE STATEN, waar deze test niet is goedgekeurd. We sturen je de kit op vanuit het distributiecentrum dat het dichtst bij je woonplaats ligt, zodat de verzending zo snel mogelijk verloopt.

MOET IK WIJZIGINGEN AANBRENGEN IN MIJN GEZONDHEIDSBEHANDELINGEN OP MIJN ACCOUNT VOLGENS DE INHOUD VAN MIJN GENETISCH RAPPORT?

De rapporten van 24Genetics geven u op basis van statistische analyse informatie over de aanleg van uw lichaam om aan bepaalde pathologieën te lijden. Ze bieden u waardevolle informatie over uw gezondheid waar u waarschijnlijk speciale aandacht aan moet besteden. Maar het zijn geen diagnostische rapporten. Daarom raden we aan om elke verandering in verband met uw gezondheid die u van plan bent door te voeren, te laten analyseren door een genetische dienst of door een gespecialiseerde arts.

HEEFT HET ALLEMAAL MET MIJN DNA TE MAKEN?

Je DNA is een zeer belangrijke parameter in het functioneren van je lichaam. Maar levensstijl, beweging, voeding, waar je woont, je gewoontes en vele andere omstandigheden spelen ook een rol. Daarom, hoewel het een van de belangrijkste is, is je genetica slechts een van de factoren die van invloed zijn op je gezondheid en welzijn. Onze genetische rapporten bieden u waardevolle informatie, dat wil zeggen kennis. Als u uzelf goed kent, zal dit u ongetwijfeld helpen om beter voor uw lichaam te zorgen en uw welzijn te verbeteren.

ZIJN ALLE FARMACOGENE TESTS EVEN NUTTIG?

Er zijn niet veel biotechbedrijven die in staat zijn om de complexe algoritmen te ontwikkelen die nodig zijn om degelijke farmacogenetische rapporten te verkrijgen. 24Genetics-tests zijn gebaseerd op geavanceerde genetische analyse en analyseren meer dan 720.000 genetische markers om u gegevens te verstrekken over de neiging van uw lichaam om te reageren op tientallen verschillende geneesmiddelen op het gebied van cardiologie, neurologie, oncologie, pijn en andere.

WAAROM IS DEZE FARMACOGENETISCHE TEST BETER DAN ANDERE?

Voor de hoeveelheid informatie die we verstrekken en voor de kwaliteit ervan. Maar als je alle redenen wilt weten waarom we ervan overtuigd zijn dat de 24Genetics-tests de beste zijn, dan kan dat check het hier.

WAT ZIJN DE WETENSCHAPPELIJKE BASIS VAN DEZE TEST?

Deze test is gebaseerd op talloze relevante genetische studies. Erkend en geaccepteerd door de internationale wetenschappelijke gemeenschap. Deze wetenschappelijke studies worden openbaar gemaakt via prestigieuze wetenschappelijke instellingen en organen. Wanneer er een bepaalde mate van consensus is. Onze genetische rapporten worden gegenereerd door duizenden van deze onderzoeken toe te passen op de genetische gegevens van elke klant, met behulp van een complex algoritme dat van begin tot eind is ontwikkeld en periodiek wordt bijgewerkt door 24Genetics.

WAT ZAL IK SPECIFIEK ONTVANGEN NA HET UITVOEREN VAN DEZE TEST?

We sturen u een gedetailleerd en gepersonaliseerd rapport in PDF naar uw e-mail. Bovendien kunt u zowel bij het plaatsen van uw bestelling als op een later tijdstip uw elektronische bestand met onbewerkte gegevens opvragen, met de informatie van uw genetische kaart. De e-mail waarin u deze ontvangt, is de e-mail die u ons heeft verstrekt bij het registreren van uw kit.

ZAL 24GENETICS MIJ INFORMEREN OVER MOGELIJKE UPDATES?

Zo is het. Telkens wanneer we een nieuwe versie van een van onze rapporten maken, informeren we alle klanten die dit rapport hebben ingediend. Daarnaast moet u weten dat wij vooraf altijd de nodige testen uitvoeren. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe informatie die we opnemen perfect geverifieerd is op wetenschappelijk niveau.

WIE KAN DEZE TEST DOEN?

Iedereen, zonder leeftijdsgrens, kan een test van 24Genetics doen. Indien de DNA-analyse uitgevoerd moet worden op een baby of een bejaarde, vragen wij u dit aan te geven in de opmerkingen van uw bestelling. We kunnen u dus een speciale kit sturen die het verzamelen van het speekselmonster vergemakkelijkt.

IS DEZE TEST GELDIG VOOR KLINISCH GEBRUIK?

Deze test is niet geldig voor klinisch gebruik. Als uw arts van mening is dat een mutatie in uw melding bijzonder relevant is. Hij kan een tweede bevestigende test met diagnostische validiteit voorschrijven. Dankzij de 24Genetics Pharmacogenetics Test kunnen clinici belangrijke predisposities ontdekken die mogelijk over het hoofd zijn gezien.

WAAROM IS FARMACOGENETICA NUTTIG?

Een grote verscheidenheid aan medicijnen maakt helaas veel mensen ziek, en in veel gevallen is er een alternatief medicijn dat goed voor je kan werken. Farmacogenetica kwam om de nodige informatie te verschaffen om te begrijpen hoe onze genetica een fundamentele rol speelt in onze reactie op medicijnen. Natuurlijk spelen ook andere factoren zoals leeftijd, gewicht of levensstijl een rol. Daarnaast is het mogelijk dat er genen zijn die door wetenschappelijke onwetendheid niet in het rapport zijn opgenomen en een belangrijke rol spelen. Hoewel het belangrijk is om te onthouden dat ons rapport preventief is en geen klinische of diagnostische waarde heeft, geeft het wel informatie over de aanleg van uw lichaam voor het effect van tientallen medicijnen. Als u de exacte reactie op een of meer specifieke medicijnen wilt bevestigen, kan uw arts een farmacogenetische test voor klinisch gebruik voorschrijven om risico's te vermijden.

WAT ZIJN DE PARAMETERS VAN HET FARMACOGENETICA-RAPPORT?

Het rapport bestudeert factoren zoals werkzaamheid, toxiciteit, metabolisme en dosering.

WAT VEEL DRUGS VERSCHIJNEN IN PAARSE KLEUR IS NEGATIEF?

Niet noodzakelijk. Op de pagina's van ons rapport kunt u controleren in welke specifieke termen de reactie op elk medicijn wordt beschreven. U bent misschien gewoon een persoon die een lagere dosis van een medicijn nodig heeft.

WAAROM IS DE LIJST MET DRUGS NIET LANGER?

Vandaag de dag zijn er nog grote onzekerheden over hoe ons DNA de effectiviteit van medicijnen beïnvloedt. De medicijnen die in ons rapport zijn opgenomen, zijn diegene die onze betrouwbaarheidscriteria hebben overschreden. En breed gevalideerde ondersteunende wetenschappelijke rapporten, wereldwijd. Gelukkig breidt de lijst zich uit en bij 24Genetics werken we constant aan het integreren van elk medicijn waarvoor nieuwe genetische bevindingen worden ontdekt.

BETEKENT MIJN GENETISCHE VOORBESCHIKKING VOOR DRUGS DAT MIJN FAMILIELEDEN OP DEZELFDE MANIER REAGEREN?

Hoewel de genetica van elke persoon uniek is, is het waarschijnlijk dat u resultaten deelt met mensen in uw familie. In de genetica zijn veel van de patronen die tot uiting komen ook gerelateerd aan naaste verwanten. In ieder geval, omdat genetica uniek is voor elke persoon. We raden u aan om uw klinische referentiedienst te raadplegen over de beslissingen die in de gezinsomgeving moeten worden genomen met betrekking tot geneesmiddelen.

Denkt u dat farmacogenetica meer waarde kan toevoegen aan uw patiënten?

Wij hebben de perfecte formule voor u. Bezoek de website van onze partners en distributeurs.

  0
  Winkelwagen
  Uw winkelwagen is leeg
   Bereken verzending
   Breng Coupon